Första vinsten i Div. 4!

Brösarps andra hemmamatch för säsongen slutade i en klar 5-1 vinst! Matchen började ganska lugnt. Brösarp hittade fram till några vassa lägen genom bra djupledsspel. 0-1 kom dock efter en tilltrasslad situation framför eget mål. Missförstånd bland backarna gjorde att en i Rydsgård snodde åt sig bollen och kunde överlista Joel i målet.

Detta blev en väckarklocka för BIF som med hjälp av två fasta situation lyckades göra 1-1 och 2-1. Första kom efter ännu ett inkast av Tobias Olsson som hittade fram till nyförvärvet Tobias Martinsson, som kunde peta in bollen i mål. 2-1 fixade Jocke Norlander efter en frispark av Kevin Lindkvist.

I andra halvlek tog Brösarp över taktpinnen och då fick Brösarps anfallare komma med i målprotokollet. Först kom 3-1 efter en fin nick av Fredrik Johansson. 4-1 och 5-1 gjordes av Martin Johansson och Viktor Bendroth.

Vid ställningen 4-1 fick Rydsgård en straff. Den var inga problem för Joel Hallqren i målet. En stark insats av Brösarps IF som nu på lördag åker till Brantevik för att spela den fjärde matchen för säsongen!

Lite bilder från 5-1 vinsten mot Rydsgård






















Känslor efter match

FYFAN VAD HÄRLIGT GRABBAR! 5-1 och 3 fina poäng i kistan, de första för iår.
Jag tänker inte skriva något matchreferat men kan bara säga, riktigt riktigt bra match av oss förutom en liten stund i första halvlek! Rydsgård är helt utan någon chans och kan ALDRG snacka bort detta-solklart!

Enda smolket i bägaren är MJ's skada - hur allvarlig är den? MJ gör, som resten av laget, en riktigt bra match och behövs verkligen! Hoppas han är tillbaka snart.

Fem snabba efter matchen:
1. Ricky måste ha sprungit 2 mil idag
2. Adebayor gör sitt första mål för iår och visar upp sitt GRYMMA huvudspel!
3. Martinsson får göra sitt första seriemål i grön tröja
4. Jocke gör mål för andra matchen i rad!
5. Garfunkel lyckas springa offside mer än alla andra gjort på hela matchen under sina tjugo minuter


Målen:
Tobbe Martinsson
Jocke Norlander
Martin "MJ" Johansson
Fredrik "Adebayor" Johansson
Viktor "Garfunkel" Bendroth

Snart helg, dags att skruva den som beckham mot rydsgård

Match på lördag och sista träningspasset är genomfört, ett riktigt roligt och bra pass kändes det som! Men vad ska vi prata om idag, Adebayors kärleksfulla uppvaktning av en lagkamrat sådär lite i smyg? Anton Åbergs förjävliga träningskläder? Hur kevin och markus rusade från träningsplanen upp till A-planen för att kolla på damerna? Nej, idag ska jag berätta om en händelse som utspelade sig under ett par minuter på tvåmålsspelet!

Bollen kastas ut från keeper till vänsterback NANI...Nani driver framåt, hittar Ola som fintar en spelare, hittar in på Garfunkels fötter. Adebayor tar en löpning åt höger, drar med sig ena försvararen, garfunkel driver framåt, letar instick, hittar inget , tar beslutet att skjuta. VIIIIIIIIIIIIIIILKET SKOTT!!!!! Han tar ett par steg, hör "GÖR DET SJÄLV" från sidan, hör RickySipps flåsande i nacken och avlossar då bössan, i klar ONSIDEposition, alltså INTE offside! Bollen far iväg som en projektil, hampeino i mål är chanslös och bollen seglar in mot maskorna - då dyker ribban upp....... Målställningen gungar nog än, men sålänge tanken finns där, eller hur?


Nu fortsätter den lite lätt komiska historian om Snej och hans Bajsande....

DEL 2:
Stämmningen i rummet är lätt krampaktig, på ett roligt sätt. Folk har skrattat så magmusklerna är tröttkörda, käkarna ömma och tårkanalerna tömts - men det var inte nog tyckte Snej!

Minuterna gick vidare, samtalen flög förbi, men frågan var oundviklig - jag gissar på 2 minuter efter skratten tystnat kommer frågan; "fyfan Snej, du är så jävla sjuk!!! var det inte pinsamt!?"

Svaret som följer får folk att häpna, är det verkligen möjligt!?!? Visst, vi vet att det inte är några problem för Snej att trycka ut en korv i tid och otid, men det här? Det kan ju inte vara möjligt....

"var det inte pinsamt Snej?"
"jo klart som fan det var!!!.........................*tystnad från Snej, asgarv från oss övriga*..............................Det sjukaste av allt var att jag satt och snackade med min flickvän samtidigt..........."

Kaoset är totalt, skratten finner inga gränser, tårarna rinner och käkarna är totalt uppslitna när vi efter flera minuter kan hämta oss igen.....

"HUR FAN KAN DU BAJSA DIG I HANDEN SAMTIDIGT SOM DU PRATAR MED DIN FLICKVÄN I TELEFON HAHAHA!?"

LÄS DEL 3 FÖR SVARET SOM FÖLJER - NOMINERAT TILL ÅRETS SVAR ALLA KATEGORIER!



På lördag tar vi poäng mot Rydsgård, det är inget snack om saken gubbar! Kom och titta på matchen vi tar BIF's första Div.4 poäng på 11 år!!!

/Den evigt unge Garfunkel

Enkel vinst i YA-Cupen!

Kl 20:45 stod det klart att Brösarps IF avancerat vidare till nästa omgång i YA-Cupen. Vi gjorde det genom att besegra Esperöd SK med hela 5-1! Vi kom till Esperöd ganska tidigt, hade gott om tid att känna på planen och att ladda inför drabbningen. Vi var alla överens om att det var vi som skulle hålla i taktpinnen och inte falla in i något chansspel. Redan när man klev in på planen kände man sig som hemma... Varken Brösarp eller Esperöd kan skryta om någon Premier Leauge-matta. Nog om det!

Matchen började väl helt okej för Brösarp. Hade några farliga lägen tidigt i matchen och som tur var lyckades våra bollar hitta nätmaskorna. 0-1 kom efter ett långt inkast av våran egen Tobias "Nani" Olsson, bollen seglade hela vägen in i straffområdet och nickades i mål av en eller flera spelare (ingen vet fortfarande vem). 0-2 kom efter en uppvisning av Lindholm på vänsterkanten. Lindholm fintade av två tre spelare innan han elegant levererade bollen vidare till en fristående Philip som lätt dunkade in bollen i mål. Efter fortsatt tryck av Brösarp kom även 0-3 genom Viktor "Garfunkel" Bendroth. Återigen från ett inkast av Nani.

Esperöd hade inte mycket innan pausvilan med de lyckades överlista Joel i målet genom ett långskott från halvplan. Såg ut att vara en plockeboll för Joel med enligt målvakten själv så var det en kanon värdig en CL-Final.

Andra halvlek började dåligt från Brösarps sida. Esperöd lyckades bygga upp ett tryck och var faktiskt nära ett 2-3 mål. Men så blev det inte. Istället byttes Martin Johansson in och säkrade Brösarps IF fortsatta spel i YA-Cupen med två mycket fina mål! 1-4 kom efter en smart passning av Garfunkel och spiken i kistan kom efter en lurig passning av Fredrik Johansson som hade fintat bort hela försvaret och det var bara för Martin att peta in bollen i mål.

Skönt med en vinst för Brösarps IF! Nu väntar Rydsgård kl 15:00 på lördag, kom och heja! På lördag tar Brösarp sina första poäng i Div. 4 på elva år!

Åhus Horna vs Brösarps IF

Andra matchen i div 4för BIF spelades i Åhus mot Åhus Horna. Matchen startade med mycket kamp och spelet gick hit och dit. Matchens första möjlighet skapades av Brösarps Martin Johansson som kom helt fri med målvaken som räddade men vi fick ingen hörna. Efter det så tog Åhus mer och mer över matchen och i första halvlek slutminuet så får Åhus straff efter att Kevin ”sparkat” ner en Åhus spelare. Som tur är så skjuter åhus över och 0-0 står sig halvleken ut. Andra havleken startar vi väldigt bra och skapar några heta chanser men målen utblir tyvärr. 1-0 kommer efter att deras anfallare kommer igenom får en konstig träff på bollen, mer än en felträff än en ren träff och den glider mellan benen på Joel. Efter det så har Martin Johansson en väldigt bra chans att kvittera men bollen tar i stolpen. Strax därefter så skjuter Fredrik johansson i stolpen och Tobias Lindoholm tar returen och skjuter bollen i mål. Vild glädje på plan och på läktaren uppstod. Sista 5 minuterna pressar Åhus allt vad de har och Vikort Möller i Åhus får till en frömträff och skjuter 2-1 till Åhus i 89 minuten. En väldigt jobbigt förlust, speciellt när vi jobbar så hår men får ingen glädje av det. Det är bara till att kämpa vidare och vi tar med oss denna matchen mot Rysgård i nästa omgång. Då ska vi jävlar ta våra första poäng i div 4// Nani


Snart helg=MATCH!

Ännu en träning genomförd - denna gång med bättre tempo och intensitet från början och rakt igenom!
Hände något speciellt på dagens träning förutom Slarvid och Flaxis hockeytackling på garfunkel? Förutom Adebayors åtskilliga vredesutbrott? Förutom Löffes otroliga, sanslösa och fantastiska skott i krysset på Hampus? Efter myyyycket påtryckningar från "alla" inblandade så ville någon tydligen att jag skulle skriva om anfallet som avslutade dagens träningsspel.....

En vänsterback vid namn Nani  sökte sig upp i banan, sådär lite smygande utan att någon egentligen märkte honom...Bollen kommer till hans förut så kritvida Adidas Predator och då börjar det sputa magi runt honom!!! Han driver framåt i banan, trasslar lite, hittar ett väggspel med vår egen Niklas Skoog, Fred Adebayor, och glider i misstänkt offsideposition igenom hela försvaret, får tillbaka bollen av Fred och avslutar kliniskt i närmsta hörnet samtidigt som han skickar Joel Keeper att äta korv uppe i klubbstugan - alla, speciellt Stoffe "Ahlbeck" Johansson, är rörande överrens om att Nani var offside... Han själv är dock otroligt säker på att han låg PRECIS i linje och såklart gjorde ett regelrätt mål :) Vi lämnar resten osagt - ett fint anfall var det iallafall!

Dagens Historia - Del 1

Historian som följer är uppdelad i tre delar - dels för att det var så vi i laget fick höra den, och dels för att det är så man får ut maximal och ohejdbart asgarv!

Det är en kväll på hotellet i Empuriabrava, en helt vanlig kväll. Ett gäng grabbar, uppskattningsvis 10-15 stycken, har samlats på Nani och Garfunkels rum för lite socialt umgänge och avslappning. Johan Stenberg drog historier från närr och fjärran men det var något annat som helt plötsligt fångade ALLAS uppmärksamhet: Tobias Martinsson satt dubbelvikt i sin stol, rödare än en tomat i ansiktet och han kunde inte sluta skratta. Alla undrar såklart vad som kan ha uppviglat denna enorma glädje och detta nöje - det enda Martinsson i det läget är kapabel till är att peka på, personen i fråga vill helt vara anonym så vi kallar honom något annat, personen vi nu kallar Snej och skrattar vidare.

Uppmärksamheten riktas mot Snej, lite röd i ansiktet är han allt, och frågan alla ställer sig är: VAD VAR SÅ ROLIGT!?

Lite blygt början han då förklara - orden som följer är så bra mitt minne håller en exakt upprepning på vad som kom ut Snejs mun den kvällen:
"Ni vet när man sitter så och kliar sig lite på pungen, där bak mot röven.. Ja ialafall så satt jag och gjorde det - skönt som fan! - osså blev jag lite så fisnödig... (
för er som inte vet är snej bajsmästaren i Brösarps IF) Så satt jag där och tänke; vafan liksom...
Jag tryckte på, en sån jävla fis blev det hahahaha, fyfan vad den luktade! Sen kände jag att det var något konstigt typ, kladdigt i handen så jag tog upp den..Ja, jag hade fanemaj skitit mig själv i handen , så jävla äckligt!!
"HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH" är nu den allmänna stämmningen på rummet - skrattet vet INGA gränser!!! "VAD FAN GJORDE DU MED BAJSET? HAHAHAHAHA"
Ja vad ska man göra? Jag gick ut med det i handen på toa och kastade det i toastolen såklart sen tvättade jag mig.....

En sjuk historia, vi vet, men tro INTE den är slut här! Del 2 och 3 tar historien till helt oanade höjder....



På lördag är det match borta mot Åhus Horna BK - ett lag som förra året kvalade till Div.3. Vi har fullt frisk trupp, inga prov eller skador ska störa nu. Nu gäller det att vi kämpar som fan gubbar, försvarsspelet kommer bli viktigt och inställningen  kommer bli viktig - inga problem för oss, eller hur??

Kom och stöd oss i Åhus, Furehov, på lördag - Klockan 1500 är det avspark!


"Hahahahaha, fyfan vad roligt"


Tisdagsträning!

Riktigt fin träning idag gubbar på en mycket "speciell" plan!! Träning med mycket spel, till en början dåligt tempo men allt efterhand så skruvas det upp!!

RickySipp Sjölander vann löpningarna idag för ovanlighetens skull, alla löpningar. Vissa säger att Joel kom och vann den sista löpningen men det tänker jag aldig acceptera!
För att ni som inte var på träningen ska förstå drar jag det kort: Ricky har legat i täten i 7 av 8 löpningar, joel kommit sist ;) På den sista och kortaste löpningen ger Joel allt och lyckas ta hem en etappseger pga. sitt myglande på föregående etapper vilket inte är godkänt!!! Joel kommer undan med detta eftersom han är målvakt...grrrrrrrrr

Vad är annars värt att nämna idag från träningen? Kanske Garfunkels vilda axelsatsning på Jens? Kanske Adebayors vredesutbrott efter att ha fått en stämpling? Njaaa, allt det hör till vardagsmaten så vi skippar det.

Idag avslutar vi istället med en histora från träningslägret, en historia som för alla de som var med är helt och fullständigt oförglömlig - det blir en utmaning att beskriva den!!

Det är första kvällen i Empuriabrava - vi har precis ätit kvällsmat på hotellet och fått våra rum osv. Barcelona möter samma kväll Zaragoza (?) och Zlatan spelar som vanligt från start i Barcelonas anfall.

Ett gäng killar, bland annat RickySipp Sjölander, går ner på en närliggande bar, beställer in varsin öl och sätter oss för att kolla på matchen. Kyparen på baren förstår att vi är svenska, snackar lite med oss om Zlatan och vad han tycker om honom... När kyparen är inne med andra rundan öl så får ricky den briljanta ideén att fråga kyparen om han kan skruva! Ricky ställer entusiastiskt frågan; "DU, KAN DU SKRUVA???" Kyparen tittar konfunderat och svarar "Skruva, is that your name?" Ricky svarar då glatt "Jaja för fan!"
Redan här så vek sig folk dubbelt och frågan man ställer sig är - blir det roligare än såhär? Tro mig, det blev det.....

Kyparen kommer in för att kolla läget igen. Under tiden har RickySipp blivit sugen på Snacks (Snaxx), funderar på hur han ska få tag på det och frågar därför kyparen om dom har snacks på baren! Jag försöker nu rekonstruera samtalet så gott det går - läs och dö av skratt :)

Föreställ er denna koversation med en kypare med extremt dålig engelsk dialekt och Ricky med en engelska lik Sven Göran Eriksson, fast med ett mindre ordförråd:


(Ricky) Exuse me, do you have snacks?
(Kyparen) Im sorry, what?
(Ricky) You know, peanuts and chips!!
(Kyparen) No, im sorry. We have olivs?
(Ricky) Yes yes give me
(Nani) Ricky, du vet att det är oliver, vill du ha oliver???
(Ricky) OLIVER? NÄÄ FÖR FAAN! NO OLIVS


Följ bloggen, fler sjuka historier från träningslägret väntar.........

Premiärmatch!

14.00 i lördags eftermiddag blåste domaren igång matchen Brösarps IF - Tosteberga/Nymölla. Om jag inte misstar mig så var det ingen i vår startelva som innan denna match spelat högre än div.5 i seniorsammanhang - alltså ett ganska ungt lag!

Startelvan denna dag var (från höger) Joel Hallgren - (snygg)Eric Andersson, Kevin "kevvo" Lindkvist, Jens Lövgren, Tobias "nani" Olsson - Marcus Eriksson, Tobias "flaxi" LIndholm, Ricky"sipp" Sjölander, (SL)Arvid Mårtensson - Martin Johansson, Viktor "Garfunkel" Bendroth.
Ett ungt lag med bla. 5 killar födda 1992 och ytterligare 2 födda 1991.

Matchen börjar lite trevande, premiärnerver och en halvdålig plan spelade säkert in, och det skapas inga speciella chanser. Efter ca 15-20 (?) minuter slår Marcus Eriksson en perfekt genomskärare till Garfunkel som kommer i ett utmärkt läge till höger om målet, fri med målvakten. Avslutet, en chip, får tyvärr inte tillräcklig höjd och målvakten kan ganska enkelt sträcka ut och plocka ner avslutet. Synd där, en tidigt 1-0 ledning hade säkert kunnat förändra matchbilden lite.
Tosteberga är stora och starta, i luften vann de säkert 90% av bollarna men trots detta så kommer de inte till några farliga avslut och spelet böljar fram och tillbaka.
Men så får Tosteberga en frispark som slås mot bakre stolpen och där dyker deras stora anfallare upp, sätter en hård nick på mål som Joel räddar mycket fint och vaket. Returen studsar tyvärr rakt i bröstet på en annan blåklädd spelare och 0-1 är tyvärr ett faktum...
2-0 kommer i en liknande situation - bollen lyfts in i straffområdet och vi får inte undan den. Bollen studsar sedan ut till en blåklädd spelare utanför straffområdet som förmodligen får på sin livs träff - bollen går stenhårt, rakt upp i Joels högra kryss - helt utan chans.

Efter detta har Tosteberga inte fler chanser i princip medans vi har flera bollar som lyckas glida igenom hela straffområdet längs mållinjen 2-3 gånger och ytterligare något läge där bollen med lite tur suttit i maskorna bakom Tostebergas målvakt.

Matchen slutar 0-2 och premiären i div.4 slutar med en förlust, om än inte helt rättvis sådan!! Lagen i div.4 är bättre än de vi mötte förra året men visst kändes det som om vi lika gärna kunde tagit, om inte 3, så absolut 1 poäng här grabbar? Det är bara att fortsätta kämpa vidare på detta så ska vi klara av att ta våra poäng och klara oss kvar i fyran!! Ett jävla jobb väntar, det vet vi nu men det finns inte någon i laget som inte är beredd att ge allt för att vi ska fixa detta.

På lördag är det bortamöte med Åhus Horna BK, som förlorade sin premiär med 1-5 mot Brantevik - en tuff bortamatch som slutade med förlust när vi mötte dem senast. Dags att ta revanch och våra första poäng i div.4!!


Vi som skriver i blogg får många glada tillrop från folk runtomkring som tycker det är roligt att det uppdateras här osv. vilket vi uppskattar!! Om så många läser bloggen som de säger så lägg gärna en kommentar också! Det är alltid roligare och lättare att fortsätta skriva om man får lite roliga kommentarer på inläggen - det är ju trots allt spelarnas blogg? :)


Sista veckan innan premiären

Bloggen är nu tillbaka efter påskledigheten och Brösarps IF's herrar går in i den sista träningsveckan innan seriepremiären på lördag (KOM OCH TITTA!!!!).

Efter matchen i torsdags mot Yngsjö (se Nanis matchreferat) så har vi haft ledigt fredag-lördag-söndag vilket inte hör till vanligheterna! Att inte ha varken match eller träning på helgen gör att helgen helt plötsligt känns jättelång och tid finns i överflöd. Nu är det slut på vilan och 100% på träningarna igen för att plocka hem 3 pinnar i premiären!!!

Kan vi spela premiären på gräs? Det är just nu frågan på allas läppar - Utsiktens plan ser påminner just nu inte om en fotbollsplan mer än att det står ett mål på varje sida åkern.... Att spela fotboll på den planen kommer inte leda till något skönspel precis, lite puckelpistkänsla är det allt på planen!

Kommer Joel kunna stå i premiären? En annan fråga som hänger i luften just nu. Sprickan i handen är inte någon optimal uppladdning för hitteJoel inför premiären OM han hinner bli bra. Skulle han inte bli det hänger hoppet på det hemåtvändande utlandsproffset Jonatan Lövgren med rutin i överflöd!

Nu är det inte många dagar kvar......

/#15




Yngsjö IF vs Brösarps IF

Som vanligt så står Nani för dagens matchreferat.

Sista träningsmatchen innan seriepremiären ägde rum på Yngsjö IFs blåsiga idrottsplats. Vi startade väldigt piggt om man jämför med de tidigare matcher vi spelat, och 0-1 kommer som ett brev på posten. Rick ”sippy, no olivs” Sjölander slår en lysande djupledsboll till Martin ”MJ” Johansson som kommer helt fri med målvakten. Man ser hur hans ben blir spagetti så nervös han är, men det hindrar inte Martin från att enkelt, rutinerat och retfullt rullar in bollen mellan benen på Yngsjös målvakt. Efter att vi har gjort 1-0 så tappar vi spelet och det blir mycket kamp och inte så mycket finlir. Målchanserna är väldigt få och vår målvakt får nästan ingenting att göra. Dagens målvakt som för övrigt är vårt utlandsproffs som vi fick plocka hem från österrike för en liten peng är såklart Jonatan ”löffe” Lövgren. Vill påpeka att löffe kom hem imorse efter 3 månader i alperna så han har inte hunnit vänja sig vid sverige riktigt, därför han stod i mål och fortfarande hade skidstavarna på sig. Han hade helt enkelt inte hunnit packa upp sitt bagage så stavarna fick bli hans sista utväg då han inte hittade sina målvaktshandksar. I slutet av första halvlek så har Fredrik ”Adebayor” Johansson och Sippy lekstuga med Yngsjös försvar, med ett underbart klappklapp spel som nästan resulterar i ett drömmål av Sippy (bättre lycka nästa gång). I andra halvlek så tappar vi ganska många enkla bollar som yngsjö kan kontra på men vår backlinje tillåter inga avslut mot mål. En bit in i andra så blir MJ nerdragen i straffområdet och vädjar efter straff men domaren friar. MJ protesterar vilt men som tack för den lilla pratstunden får han ett gult kort. Efter det så får Philip ”fidde” Leufstedt iväg ett kanonskott som målvakten räddar via stolpen. Kort därefter så är Fidde framme och stöter in bollen i mål, hands tycker yngsjö spelarna men enligt fidde själv va det bara 20% hand och 80% kropp, sant eller falskt? Inte en jäkel som vet.  Yngsjö har en farlighet under andra halvlek och det är ett skott som ”snyggerik” räddar på mållinjen. Matchen slutar 0-2, ett ganska rättvist resultat om man ser på antal målchanser. Sen kanske inte själv spelet var så bra men en vinst är alltid en vinst, det bygger upp vårt självförtroende inför premiären nästa helg. // Nani


RSS 2.0