Hedersam förlust...

Matchen mot BW90 var trots 0 poäng med oss hem ett fall framåt! Ett tätt försvarsspel och nästan inga chanser åt de överlägsna serieledarna var det positiva vi kan ta med oss hem från det läskiga stället vid namn Bjärsjölagård som även ska bli namnet på Marcus 'Guidetti' Ericssons nya nattklubb han ska starta upp på en åker någonstans.
Anfallsspelet i en sånhär match blir ju ganska lidande när man inte har mycket boll men trots detta skapar vi i första halvlek om inte lika många, så fler, farliga chanser än vad BW gör trots underläge i bollinnehav.

För att citera vår eminenta tränare; Nu satsar vi på att det är slut med hedersamma förluster och i följande matcher plockar vi poäng med oss gubbar!

På lördag väntar match mot Tomelilla hemma och vi går absolut för tre poäng! Tomelilla, sydöstra skånes flaggskepp inom fotbollen för bara något år sedan - nu i samma serie som Brösarp och låångt ifrån en omöjlig motståndare för oss!

Ikväll ska underteckad spela B-lagsmatch mot Rinkaby - ett lag jag aldrig hört talas om. För oss vanliga människor är Rinkaby förmodligen mest känt för affären/företaget Rinkaby Rör, vars butik har beställt all interiör från Torsten Nilssons Snickeri i Brösarp AB! Vi är alltså inte okända i trakterna kan man ana...
B-laget har iår varit en segermaskin och leder (?) serien om jag inte har fel för mig.


På lördag efter matchen mot Tomelilla går det rykten om att vår nyblivna 23-åring, målskytten Ahlbeck, ska bjuda på gille - stämmer detta frågar jag nu våra läsare?



Brösarps Nr:1!

 

Alla från Brösarps IF håller med Ystads Allehanda om att BIF verkligen har en

förstaklassig målvakt! Tänkte att det var ett bra läge att skriva några rader om våran alldeles egen "Hitte-Joel"...

 

Joel har börjat säsongen på ett strålande sätt. Han har varit matchhjälte i mer än en match och jag har nog bara sett straffspecialisten släppa in en eller två straffar (inom ordinare matchtid) under hela sin tid som målvakt i Brösarps IF! Joel har tyvärr inte lyckats hålla nollan än, men det gör inte så mycket om vi bara kan se till att göra fler mål än vad Joel släpper in.

 

Fortsätt jobba lika hårt så ska vi visa fler än Ystad att de måste komma förbi fler än vår backar om de ska kunna sänka oss! Annars får vi ta kontakt med legendaren Johannes Hopf och höra om han har tid för en comeback! ;)

 

* Joel höll faktiskt tätt i matchen mot Askeröd, i och med vinsten med 1-0. Han får se till att göra det fler gånger så det inte blir så svårt att komma ihåg! :)

 


- Ystads IF FF vs Brösarps IF - 1 - 1


När Brösarps sjunde omgången var färdigspelad kunde man lätt hitta vinnarna och förlorarna trots ett oavgjort resultat. Brösarps IF tog en viktigt poäng och Ystads IF FF tappade två viktiga poäng!

Matchen började som en helt vanlig match med mycket bollinnehav från motstånadarens sida. Trots ett stort bollinnehav skapades det inte mycket farliga målchanser. Brösarp visade med gammal hederlig kämparglöd att de inte tänkte vika sig och gav allt i varje närkamp. Tyvärr kunde Ystad spräcka nollan redan innan pausvilan...

1-0 kom efter en fin och oberäknelig långboll från en anfallare i Ystad. Joel som precis tagit en inspark befann sig lite för långt från egna kassen och kunde se bollen segla in precis under ribban. 1-0 stod sig halvleken ut!

Brösarp bestämde sig för att målet inte skulle knäcka laget och istället för att alla spelarna skulle gå och sura tog laget ett beslut att Ystad skulle få kriga som djur om de ville ha med sig tre poäng från matchen. När Joel hade kanske gjort sin 10:e TV-räddning kom kvitteringen!

Ricky Sjölander vann bollen högt upp på motståndarens planhalva och kunde hitta en fristående Tobias Martinsson på borte stolpen. Med en klockren träff lyckades Tobias överlista Ystads målvakt och resultattavlan visade 1-1! Det blev också slutresultatet.

Efter en otrolig kämparinsats och en felfri målvakt lyckades Brösarps IF sno åt sig en viktigt poäng mot topplaget Ystads IF FF! Nästa match är redan på onsdag (26/5) hemma mot tabbeltvåan Hässleholms IF. Kom och heja på Brösarps IF så kan laget kanske skrälla ytterligare en gång!

Brösarps IFs herrar nära att slå ut BW 90 ur YA-cupen!

Brösarps IF var 10 minuter från att besegra BW 90 och avancemang till semifinal i YA-cupen! Men så blev det inte...

Brösarp kom till start med en hel del spelare på helt nya positioner men det var inget som skulle stoppa Brösarps IF från att kämpa lika hårt som vanligt. Matchen började som förväntat med stort bollinnehav från BW 90s sida och en hel del målchanser skapades också. Men det första målet kom inte från BW 90 utan från vår egen Ricky Sjölander!

Ricky var som vanligt på härligt spelhumör och var framme och högg på något som såg ut att bara en helt vanlig passning från en BW-spelare, men så blev inte fallet! Med hjälp av ett gammalt hederligt motlägg flög bollen hela vägen tillbaka mot målvakten och ett missförstånd uppstod mellan målvakt och back och Ricky kunde enkelt placera in bollen i öppet mål.

Matchen hade det mesta förutom många mål inom ordinare matchtid. Redan i första halvlek bestämde sig domaren för att BW 90s högerback spelat tillräckligt och gav honom rött kort efter två gula kort och ett antal tillsägelser...  Med en kvart kvar av matchen fick BW 90 straff och alla på Utsikten höll andan... Ett tag... Men efter en underbar räddning av Joel i målet tändes nytt hopp och Brösarps herrar kämpade som djur ute på åkern!

Men som sagt, det räckte inte hela matchen... Med 10 minuter kvar av matchen fick BW 90 in kvitteringen efter en tveksam situation. BW 90 fortsatte att forcera framåt men Brösarp höll undan till slutsignalen. Straffskyttarna var redo men det var målvakterna också! Efter ett antal fina straffar och ett antal riktigt fina räddningar stod det klart att BW 90 dragit det längsta strået och var klara för semifinal i YA-Cupen. Brösarps IF gjorde en riktig kämparmatch och var väldigt nära att slå ut förra årets YA-cup vinnare! Matchens helt klart bästa spelare var Brösarps IFs Joel Hallgren i målet!

Nu är cupen ett minne blott och Brösarps IF kan fokusera helt och hållet på seriespelet. Redan på lördag (22/5) är det dags för en ny seriematch mot Ystads IF FF! Då ska vi visa Ystad att vi är i fyran för att stanna!

Vinst #2!

Igår stod det klart att Brösarps IF hade tagit sin andra seger för säsongen. Efter en usel insats senast mot Åsum verkar det som Brösarp har vaknat till liv! Avancemang i YA-Cupen och vinst igår mot Askeröd!

Matchen började som en annars vanlig match på Utsikten med mycket kamp och publikvänlig fotboll (?). Spelet gick lite fram och tillbaka med en hel del målchanser. Efter 0-0 i halvlek bestämde sig Brösarp för att matchen bara kunde sluta på ett sätt - med en hemmavinst.

Efter 10-20 minuter in i andra halvlek kändes Askeröd trötta och utslitna. Brösarp höjde tempot och skapade en hel del målchanser. 10 minuter från slutet kom det efterlängtade målet genom ett fint inkast från Tobias "Nani" Olsson!
Inkastet seglade över Askeröds köttvägg vid första stolpen och hittade skallen på Tobias Martinsson, som enkelt nickade in bollen i mål! Härligt grabbar!

Brösarps IF vann matchen helt rättvist. Den största anledningen till segern var att alla kämpade för sitt lag och då kommer även vinsterna! Joel gjorde en grym insats i målet mot Askeröd! Han stoppade allt som kom i hans väg och kunde stoltsera med första "nollan" för säsongen!

Nu väntar tufft motstånd hemma mot BW90 i YA cupen på tisdag (18/5) och en lika tuff bortamatch mot Ystads IF FF nästa lördag (22/5) ! Men nu ska vi njuta av tre ny pinnar i skattkistan!

Tankar efter matchen mot Åsum...

Idag var det match mot Åsums BK, även dom nykomlingar och ett lag vi borde ta poäng mot.

Avsparken skedde 14.00 och det var vi gröna som tog tag i matchen, får ett friläge som tyvärr Martinsson missar, en ahörna som Garfunkel är nära att skalla in och spelet domineras av Brösarp. Till en början ser det bra ut, takterna från matchen mot brantevik verkade sitta i...

Resten av matchen, förutom sista 20 när matchen i pricip är avgjord, är en ENORM besvikelse. Vi kommer inte upp i närheten av normal standard. Vi springer inte i närheten av de mängder vi brukar springa och vi viker helt enkelt ner oss - för första gången iår och i HELT fel match! Åsum är ett lag vi borde, om inte vinna, ta poäng mot!
När Nani kvitterar Åsums 0-1-ledning så kändes det som vi skulle klara att ta tag i detta och ta våra poäng, men icke-vi fuckade detta...

Detta är en match vi för glömma! 4-1 mot en konkurrent om nytt kontrakt är INTE okej och vi kan bara skylla oss själva.

Nu gäller det att vi tar oss vidare i YA-cupen på tisdag, visar vad vi kan och kämpar som bara fan!

/Nani, Adebayor och GArfunkel i Nanis nya lya


Imorgon. Utsikten. 14:00. Tre poäng!

Förra säsongen kämpade vi mot Åsum i toppen av Div. 5. Nu har några årstider passerat och det är dags för en ny drabbning, denna gång i en högre division! Efter fyra omgånger står både Åsum och Brösarp på samma poäng. Allt talar för en riktig kämparmatch imorgon! Brösarp vill ha revansch efter förnedringen i senaste mötet mot Åsum.

Brösarp har några riktigt viktiga matcher framför sig. Ska Brösarp kunna hålla sig kvar i fyran känns nästan tre poäng ett måste mot Åsum. Brösarp har börjat hitta rätt i sitt spel samtidgt som gräsmattan på Utsikten börjar bli allt grönare. Vi i laget hoppas på mycket publik imorgon som kan heja fram laget och locka fram kämparglöden som finns i alla spelare som tillhör Brösarps IF.

Imorgon. Utsikten. 14:00. Tre poäng!


RSS 2.0