Mot nytt kontrakt!

3 poäng var precis vad vi behövde mot Askeröd och 3 poäng åkte vi hem med!

Redan från första minut känns det som om övertaget är markant och att idag skulle det bli svårt för askeröd att stoppa det gröna laget.
Ricky, med nyfunnen kärlek, och ola på innermittfältet hade bra koll och spelade ofta fint runt de blåa motståndarna. Det enda egentliga hotet var Askeröds högersida där yttermittfältare och ytterback kom runt fint ett par gånger innan vi lyckades stänga bort kanten mer effektivt. Tvärr så resulterade ett av många anfall på denna kanten i Askeröds kvittering.

Mål av Ola, Adebayor och Rickysipp säkrade segern och vägen mot nytt kontrakt ser ljusare ut!

Allt ligger i våra egna händer och det är upp till oss att ta tag i det, ta våra poäng och även nästa år spela div.4-fotboll!



Åsums BK vs. Brösarps IF

http://www.ystadsallehanda.se/sport/Fotboll/article1206442/Broumlsarp-vann-en-poaumlng-eller-foumlrlorade-tvaring.html

http://www.kristianstadsbladet.se/sport/fotboll/article1206143/Sanjin-Tufek-raumlddade-vaumllfoumlrtjaumlnt-poaumlng-till-Aringsum.html

Handlar det om samma match ?! Tydligen ska det vara så...

Iallfall så är det en match där Åsum har mycket boll och vi försvarar oss bra, speciellt i andra halvlek där vi lyckas låsa bort deras enda egentliga hot. Lagkapten Krantz analys av matchen stämmer nog ganska bra... Åsum blir berövade på en straff men eftersom vi blir lika bortdömda i en straffsituation så kvittar det ut sig. Dock hade vi om vi fått straff och satt den  gått fram till 0-2 vilket förmodligen dödat matchen med 10 minuter kvar och utgången kanske varit annorlunda!





Nog sagt om detta, en otroligt viktig poäng fick vi med oss!

/ Gar





Träning, match, träning

Dags för ny vecka, en intensiv vecka med träning tisdag, match onsdag, träning torsdag och match lördag.
Imorgon onsdag står Åsums BK på schemat, även dom en nykomling i serien. Åsum har gjort bra ifrån sig hittills och ligger ett par placeringar ovanför oss i nuläget men vi vet från tidigare möten att poäng inte är omöjligt på något sätt.

Inför matchen är MJ största frågetecknet just nu då han senast mot Brantevik drog på sig en ny bristning i baksida lår, vilken i ordningen omöjligt att hålla reda på, tråkigt nog.

I kölvattnet av Kevins avresa kom lagets soldyrkare Rickysipp hem från sin veckolånga semester i Turkiet där han enligt rykten ska ha tränat både med Besiktas och Galatasaray....Kontraktsförslag väntas komma i veckan men Ricky har vänligt men bestämt tackat nej till alla erbjudanden med motivering att dom har för äckliga pizzor i Turkiet!

Ikväll väntas också hemligt besök från SvFF på Utsikten.

/ #15

Live direkt från utsiktens idrottplats

Matchen mot brantevik är kevins sista match i den gröna tröjan. På uppvärmningen så ser di gröna väldigt taggade ut och det ska bli en härlig dag. Redan efter 3 min så tar brantevik ledningen efter lite trassel i straffområdet. Brösarps replik är snabb, i den 8:e minuten så rundar Kevin målvakten och rullar in bollen i mål, vild glädje på planen och läktaren uppstår. Tyvärr så vara inte glädjen så länge för Jim Nylander gör 1-2 efter ännu lite trassel i försvaret. (fortsättning följer) Halvtidsresultatet är 1-2 till brantevik. Brantevik har haft bollen mest men inte skapat någon riktig målchans. Från brösarps sida har det mest varit försvarsspel men stuckit upp lite då och då med en någon målchans.


Andra halvlek:
75 min av matchen har gått nu och det står fortfarande 1-2. Brantevik äger fortfarande mkt boll men kommer inte till några heta lägen. Just i detta nu så gör brösarps målis Joel en tvräddning från ett skott av Jim Nylander. Brösarp sticker upp lite då och då men skapar inte heller någon vass chans. Förutom kevins skott som målisen räddar. Precis i detta nu så slavar vår egen adebayor ett jätte läge som dock bara resulterar i en hörna. 10 min av matchen återstå så återkommer ja med slutresultatet. Matchen slutar 1-3 till brante efter en straff i matchens sista sekund.
Brantevik ägde mycket boll men ser man till antal chanser så kände 2-2 mer rättvist än 1-3, men det är bara till att kämpa vidare och så tar vi tre pinnar borta mot åsum på onsdag. Tillsist önskar vi alla i Brösarps IF Kevin all lycka till borta i staterna. Du kommer bli saknad. // Nani

"En dag kvar till sista matchen i den grönvita dressen, sen är det slut..."

En dag kvar till sista matchen i den grönvita dressen, sen är det slut. Lång och lycklig har min tid i Brösarps IF varit, utan tvekan. Det är inte utan en tår i ögat och en klump i halsen man kommer träda ut på Utsiktens matta en sista gång. I alla fall på ett bra tag.

Klubben, men framför allt kompisarna, har gett mig otroligt många roliga minnen och det är svårt att toppa träningslägren i Holland och Spanien. Allt från Magnus jordgubbssylt till Johans Stenbergs onetwentyfive-liners, minnena är många och jag är tacksam för allt ni har låtit mig uppleva.

Det finns många som sticker ut, ett som gör det mer än andra är vinsten mot Torekov. Känslan när vi vann den och, till allas enorma förvåning, tog oss upp till division 4, är obeskrivlig. Fuck Spaniens VM-guld, dom kan omöjligt ha varit lyckligare än vad jag var då. Egentligen har jag även ett av mina värsta minnen från den matchen, det röda kortet i andra förlängningshalvleken var ju ingen höjdare. Men nog om det, det gjorde att vinsten smakade lite sötare och att jag blev om möjligt ännu mer imponerad av vårt lags kapacitet.

Ett jävla bra gäng är ni, både på och utanför plan. Frågan är om jag någonsin kommer kunna hitta samma känsla i någon annan klubb, även om jag åker till andra sidan världen i mitt letande.

Kämpa-glöden, självuppoffringen, ödmjukheten, träningsflitigheten, lagkänslan, tekniken (speciellt här tänker jag på dig Jens) Brösarps IF har allt och lite till. Andra klubbar skulle kunna köra team-building 24/7 men kommer ändå aldrig att ens komma nära vad vi har.

Så var det då dags, Brösarp – Brantevik. Större chans till skräll får man leta efter, och det (som vår kära tränare brukar säga) vore ju fan om vi inte kunde ta vara på den. Vi får visa att lika mycket pengar som brantepågarna får ut i lön, lika mycket ger vi tillbaka till vår klubb i blod, svett och (i denna matchens fall, för min del) tårar. Om det är något ängagäng som klarar det så är det vi.

För fan gubbar, nu kör vi. /Kevin Lindkvist # 5

 

Vinnarskallar har vi gott om i laget och har alltid haft. Frågan är om Kevin inte är en av de största? En kommentar som är så typisk Kevin kom på träningen i måndags under fotbollstennisen. Coach säger till Kevin att ha lite mer höjd på servarna så dom går att ta emot och Kevin svarar då: Jag skiter i hur spelet ser ut, vi ska för fan vinna!

 

Minns speciellt en match i pojklaget med Kevin. Vi mötte Onslunda IF, vår eviga toppkokurrent som alltid slogs om seriesegern med oss och alltid förlorade. Efter 25 minuter hade Kevin fått två gula och gick av - då skrek han på väg ut från planen "ta detta gubbar dom är så jävla dåliga". Kevin i ett nötskal... Samma attityd kommer göra Kevin till den första BIF-spelaren som tar sin examen på UC Berkeley och vi önskar honom lycka till allihopa!

/ #15 , Gar

return of the "kings", Guidetti som Ravelli: Rydsgård vs. Brösarp

I torsdags fick vår hitteJoel en hjärnskakning efter ett attentat, tyvärr kom attentatet från en medspelare på träning.. I sviterna av denna smäll kunde joel inte vakta målet i matchen mot en av våra konkurrenter i mittenskiktet: Rydsgård AIF. I mål hade vi denna dag Nani Olsson, supertalangen i mål...( för x antal år sedan...) och detta var dagen han skulle bli vår hjälte och från sin position i Joels för stora kläder.

Framför sig hade han för första gången detta år den omutliga mittbacksduon Johan Montan och Tobias Krantz. Duon som under förra året var ruskigt bra och spelade stor roll i uppflyttningen till serien vi nu spelar i.
Båda två har dragits med skador under våren, knä respektive hälsena. Nu var båda tillbaka och även fullt lag i övrigt.

DÅ händer det som inte får hända: #15 Gar slår ett inlägg till Nani på uppvärmningen som han går upp och plockar, till synes problemfritt. I landningen ser man att allt inte står rätt till och mycket rätt hade något gått sönder... I antningen landningen eller upphoppet bryter Nani ett ben i foten och kan såklart inte vakta målet. Klockan är nu 13.50 och kickoff är 14.00.... Förstamålvakten på läktaren med hjärnskakning, andramålvakten ligger i omklädningesrummet med en fot han inte kan gå eller stå på....
Efter många om och men slutar det med att nyförvärvet för året, Marcus 'Guidetti' Eriksson, till vardags anfallare/ytterback får ställa sig i målet...
Krantz: "Bara så vi vet vad vi ska vänta oss Marcus, har du stått någonting någonsin tidigare?"
Marcus: "Jag stod en gång på 7-manna...."

När matchen väl startar är det inget snack om saken! Efter 6.25 leder Gröna med 0-2 efter ett mål och en assist av Tobias Krantz, som gör sin första match för säsongen. Assisten är till Adebayor som återigen gör mål med huvudet! Adebayor som förövrigt ryktas ha träffat kärleken?!

Matchen vinns tillslut med 1-3 efter ytterligare ett mål av Adebayor på fin pass av Flaxi.
Rydsgårds mål görs på straff och i övrigt håller alltså Marcus nollan i sin första match någonsin i mål - EN BRAGD!

3 pinnar är alltid bra, lite jobbigt dock med Nani borta i upp till 6-7 veckor...Det potentiella nyförvärvet från malmö har tydligen åkt till Italien för att träna med Catania , vad händer tillslut med honom vet ingen i dagsläget...

Nu väntar en träningsvecka inför mötet med Brantevik hemma på lördag, förhoppningsvis med Hittejoel i mål igen!

Matchen på lördag blir också en sorglig tillställning då en av lagets spelare gör sin sista match i grön tröja på en mycket lång framtid....

Ses på UTSIKTEN!

/Gaar

RSS 2.0