Träningsmatch #1 vs. Skivarp

Första träningsmatchen genomfördes idag på ett iskallt (!!!!!!!) Utsikten. Det var Skivarp som stod för motståndet och på uppvärmningen hörde jag att de verkade riktigt taggade, kan vara årets match för dem att få möta BIF på bortaplan?
Dagens startelva såg ut såhär:
Joel
Nani - Montán - Krantz -  Ermin
Fredrik.E - Ricky Zoolander - Flaxi - Slarvid
Markus Borgan
Stoffe Håkansson
Adebayor
Robin 'Tungan'
Matchen i sin helhet är ingen vacker match, mycket tjong på en hård och snötäckt plan med höga studsar och svårt med spel längs marken som följd. De första 30 minuterna av 1:a halvlek är trots det synligt i vår favör, det är vi som genom ett par fina kombinationer och hög press skapar farligheter och chanser som i tyvärr inte lyckas omsätta i mål.
I andra halvlek är 3 byten gjorda och elvan såg ut såhär:
Joel
Robin, Johan, Krantz, Ermin
Fredrik, Christoffer, Nani, Flaxi
Markus, Fredrik
P.g.a skador fick både Arvin och Ricky kasta in handduken, inget allvarligt utan mest försiktighetsåtgärder. Det är för båda två baksidor av lår som spökar.
Andra halvlek är även den långt ifrån skönspelad men det bjuds på kamp och heta känslor, som tyvärr ju längre matchen lider övergår i onödigt gnällande och fula ord, något som BIF knappast är känt för och som förhoppningsvis inte är återkommande! Matchen slutar med ett resultat som man kan säga mycket om, men matchen var jämnare än vad siffrorna visar, något jag tror båda lagen kan enas om.
0 Brösarps - Skivarp 3

I Rickys frånvaro...

P-O instuerar pressspel för grabbarna
Det är något speciellt med lördagsträningar, det är för en gångs skull ljust ute och inget elljus behövs bara för att nämna en sak!
Utsiktens grusplan ligger oskyddat och det kändes idag som åskådare, blåsten tog sig igenom jacka, tröjor och mössa och man fick göra så gott man kunde för att hålla sig varm.  På planen såg det varmare ut och det fokuserades på försvarsspel och press i vanlig ordning såhär tidigt på försäsongen.
Solen stod i takt med blåsten på ganska bra stundtals under träningen och det var verkligen skönt att stå i solen emellanåt. Man kan verkligen hoppas att det är slut med snö och slask nu och att det nu kan hålla sig på plusgrader med en allt bättre plan som följd!
Något som är ovanligare för grusträningar i Brösarp är mängden spelare på träningarna! Förra året så måste vi nästan snittat 20-22 spelare på alla träningar medans av vad jag sett iår skulle jag gissa på 14-15 i snitt. Tråkigt, och inte optimalt för att kunna träna in spelet fullt ut kan man tycka.
Lindholm, Martinsson samt nyförvärven Christoffer och Ermin pustar ut efter pressspel 3 mot 3...
Något man verkligen saknar när man står bredvid och tittar är löpningarna i slutet av träningarna!! Denna härliga träningsform där man verkligen kan visa vad man går för! Det syntes verkligen idag att alla låg i, målet är att Ricky Dricky Zoolander ska få stryk i löpningen när han återvänder från Thailand och det såg vasst ut idag med en rad utmanare till att sno titeln från Österlias egna Mustafa Mohamed!
/ #15


Skadeskjutet lag och isdrabbade planer

Dagens träning var en av de folkfattigaste jag bevittnat på länge - det var nästan lika många spelare som klivit av träningen av olika orsaker som deltagande på plan, en aning märkligt kan tyckas...

Bland de som stod vid sidan av planen syntes två av våra nyförvärv inför säsongen - jag tänke nu presentera dessa:

Viktor Borg, född 1992, kommer från Onslunda IF

Viktor är en offensiv kraft med sin snabbhet som signum. Vi har mötts otaliga gånger under pojkåren, han spelandes för Onslunda och jag för BIF, oftast med BIF som vinnare. Mina minnen av Viktor på planen är att han är snabb både med och utan boll, han har en fin teknik och fint positionsspel. Nu är det dock viss skillnad på att mötas i P15-sammanhang och lir i Div.4 men jag tror absolut Viktor har poäng att hämta i grön dress!


Christoffer Håkansson, född 1989, kommer närmast ifrån Gärsnäs Ais

Christoffer är en helt ny bekantskap för mig, jag har endast tränat en handfull gånger med honom och sett honom spela från sidan lika många gånger, ungefärligt gissat.
Min uppfattning hittils är att Christoffer är en spelare med mycket hjärta och energi på planen. Jag minns när laget spelade Alliansen i Kristianstad hur Christoffer som ny spelare tog för sig mycket och peppade resten av laget - en positiv inställning överlag helt enkelt!
Som spelare har Christoffer inga förväntningar på sig från min sida då jag, eller någon annan i klubben, sett honom spela och han har allt att vinna här i grön dress!


Lägg märke till mössorna! Vill du ha en egen? Bläddra neråt i bloggen, där finns ett inlägg med både mail och telefonnummer till Peterdinho, försäljare av denna klassiska huvudbonad!

Nu börjar andra andra halvlek Milan-Lazio, dags att signa ut - slut!

/ #15

RSS 2.0