Spelarmöte + Silly

Hejsan alla BIF vänner. Det händer en hel del saker i BIF just nu och jag tänkte börja med Luciacupen. Vi lyckades vinna vår grupp och vi ställdes mot Hammenhögs IF. Matchen kunde inte börjat bättre när vi får en frispark som Slarvid förvaltar på bästa sätt och sätter 1-0 för oss. HIF skulle dock replikera väldigt snart och dem gör lite turligt 1-1 på ett skott som touchar på en av våra spelare och ställer Eddie i kassen. Snöpligt 1-1. HIF sätter sedan också 2-1 när deras keeper får komma lite väl långt upp i banan och lossar bössan till 2-1 vilket också blir slutresultatet. Som sagt så många gånger förr så är det små marginaler inomhus och det är ofta tillfälligheterna som avgör. Nog om detta. 
 
Silly Season perioden är över och vi vet nu vilken trupp som vi förfogar över inför säsongen 2013. Spelare har lämnat och spelare har kommit in. Sammanfattningsvis så har 5 spelare valt att lämna och 3 spelare kommit in.  
 
Spelare som lämnat:
 
Ricky Sjölander, Vittskövle IF 
Christoffer Håkansson, Gärsnäs AIS
Mattias Thulin, Gärsnäs AIS
Joel Hallgren, Österlens FF
Fredrik Lundstedt, Kiviks AIF
 
Vi önskar er som valt att lämna lycka till och ni är alltid välkomna tillbaka. 
 
Till lite mer trevligare nyheter. Spelare som valt att spela för oss 2013:
 
Oscar Lundberg kommer närmast från Sankt Olofs IF och har spelat där hela sin seniorkarriär. Spelade ungdomsfotboll i Kiviks AIF innan dess och hans position är försvarare. Oscar är född 1991 och är därmed 21år gammal. Oscar är en närkampsspelare som har fysiken som sitt signum. 
 
Arvid Mårtensson har också valt att vända tillbaka efter en sejour i Sankt Olofs IF och får ses som en "nygammal" spelare. Arvid har förflutet i Ravi IF innan han valde att skriva på för Brösarp 2008. Arvid är en teknisk spelare som kan spela överallt på mittfältet. Arvid är född 1992 och är 20år gammal.  
 
Jesper Johansson är det sista nyförvärvet som senast kommer från Önneköps IF. Jesper är en lite äldre spelare (31år tror jag..) som kommer bidra med rutin vilket varmt välkomnas. När jag frågade Jesper om position så svarade han att han kan spela i princip var som helst i backlinjen och på mittfältet.  
 
Som sagts innan så har Per Ola Lindqvist slutat som huvudtränare efter många år trogen i Brösarps tjänst. Det tåls att nämna igen att vi tackar Per Ola Lindqvist för en lång sejour som tränare i BIF med goda resultat och vi önskar dig lycka till i fortsättningen. Magnus Knast har tillkommit som huvudtränare. Magnus har själv varit aktiv som spelare i föreningen och är ett välkänt ansikte i Brösarps sammanhang. Magnus kommer senast från Hammenshögs IF där han drillade deras pågar och har gjort det bra där. Innan dess har han förflutet som tränare i Rörums SK. Vi välkomnar Magnus till oss och önskar honom ett stort lycka till. 
 
Vi har glada nyheter angående träningslägret. Det är nu spikat att vi kommer att åka till Turkiet på träningsläger nästa år. Vi hade spelarmöte ikväll där det blev klubbat. Vi kommer att åka i April ner till varmare breddgrader där det finns kanon planer och bättre förutsättningar för att svetsa ihop laget inför säsongen.
 
En bild tagen inifrån vårt splitternya omklädningsrum. Tänk så vackert vi skall ha det när vi duschar.. 
 
 
Med detta sagt önskar undertecknad alla en God Jul och Ett Gott Nytt År. 
 
/ TA
 

Luciacupen

Dagen slog Onsdag och det var dags för inomhusfotboll i Onslunda. I vår grupp fanns Kiviks AIF och Lunnarps BK.

Vi inledde med första matchen för dagen mot grannbyn Kivik. Matchen skulle bli tight och det kändes att det var derby. Vi inleder med att göra 1-0 tidigt i matchen men Kivik replikerar nästan direkt med 1-1. Det satt hårt inne men med cirka 40-50 sekunder kvar gör vi 2-1 och Kivik måste flytta fram. Detta gynnar oss och vi kan "sno" bollen i slutsekunderna och rulla in 3-1. Ett mål som skulle bli väldigt viktigt.

Lunnarp stog för motståndet i andra matchen och vid seger skulle vi vinna gruppen och vid kryss samma sak. Lunnarp gör 1-0 tidigt och efter deras mål står matchen och väger. Vi lyckas till slut få in 1-1 och efter mycket kamp lyckas härda ut och går vidare som grupp etta. Vi vinner gruppen eftersom vi gjorde fler mål på Kivik än vad LBK gjorde. Bra jobbat allesammans idag. Slutspel börjar imorgon Torsdag och där står Hammenhögs IF för motståndet.

Ses då.

/ TA

Spelarmöte

OBS!!
Obligatoriskt spelarmöte för herr seniorerna Måndagen den 17/12 klockan 18:30 på Utsikten. Det gäller angående det planerade träningslägret och vår spelartrupp säsongen 2013. Väldigt viktigt att samtliga spelare dyker upp! Ta det lugnt ute i snöyran.

/ TA

Silly Season

Det är dags för Brösarps IF spelarblogg att dra igång igen. Bloggen kommer att vara lite mindre aktiv nu under lågsäsongen och sedan kommer den gå varm när försäsongsträningen drar igång med träningsmatcher och hårdträning ute i kylan. Med cirka tio dagar kvar av Silly Season så har vi fått klart med några nyförvärv och där jobbas på fler namn. Det är mycket glädjande att kunna presentera att dessa killar har bestämt sig för Brösarps IF 2013:
 
IN: Oscar Lundberg (Försvarare), Arvid Mårtensson (Mittfältare) båda två från Sankt Olofs IF. Jesper (Försvarare) från Önneköp. 
 
Även på tränarsidan har det varit rokad. Per Ola Lindqvist har efter många år i Brösarps tjänst lämnat för Öja FF och vi önskar honom lycka till nästa säsong förutom i två matcher. Magnus Knast har tillträtt som huvudtränare för Brösarp och kommer tillsammans med Ingemar Larsson att leda laget nästa säsong. Även Tobias Olsson skall ha ett stort tack efter ett bra jobb som lagledare under den gångna säsongen. Tanken är att Tobias Olsson skall göra comeback nästa säsong efter en knäskada.
 
Med detta sagt så ser vi fram emot en väldigt rolig säsong 2013 och jag avslutar med en bild på två av våra nyförvärv hittils. Oscar Lundberg (till vänster) och en nygammal spelare i Arvid Mårtensson (till höger). 
 
 
 
 
/ TA

RSS 2.0