Heldag i grön/vit regi!

Hy, redan 09.00 en lördagsmorgon lämnade jag huset för att ta mig upp till, för dagen, soliga Utsikten! Schemat såg ut som följande: buss mot Landskrona IP för match mot Landskrona BoIS U-lag, sedan vidare mot Malmö för att bevittna Supercupen mellan MFF-HIV(F) och sedan avnjuta en middag på O'Learys under Sveriges i SÄRKLASS finaste fotbollsstadion. Att kvällen skulle avslutas med festligheter var inget som stod på det officiella schemat men jag tror vi alla visste vad som komma skulle vid ankomst till Brösarp.
Matchen mot Landskrona var i vissa anseende positiv, i andra (framförallt sett i ett skade-perspektiv) väldgt negativ då Johan Monty och Snej Lövgren båda fick kliva av med befarade bristningar... Positivare var att med en otroligt skadedrabbat lag stod vi upp hyfsat mot ett mycket bollskickligt lag som även var förstärkt med spelare från A-truppen. Ett par chanser skapades och det syntes att vissa nya spelre kommer in i sina roller mer och mer för varje match!
Malmövistelsen var på det stora hela lysande, tyvärr skulle MFF's avskyvärda lillebror från landet, HIF, gå och vinna den mest betydelselösa matchen på året. För mig personligen skiter jag fullständigt i att MFF inte vann supercupen, det är förlusten mot ett lag som HIF som gör verkligt ont i mig! Att deras, HIF's, så kallade "klack" sedan under den tysta minut som hölls för offren i Japan ska börja skrika ord som "hora" och "fuck you" är beklagligt..Tyvärr fanns det människor dumma nog i MFF-klacken att svara på detta och det var inte utan att man skämdes lite när det under den tysta minuten hörs sådant över hela Stadion.
För er som aldrig besökt Sveriges finaste Stadion så finns det på framsidan en stor O'Learys som har sina lokaler under Stadion. Där avnjöt hela laget efter Supercupen en strålande middag med tillhörande godsaker såsom öl och för vissa, en och annan Jägermeister! Stärka efter en god middag och en något förhöjd promille intog vi återigen bussen för att färdas tillbaka mot Brösarps City för andra aktiviteter.
Bussresan hemåt blev en händelsefylld resa, oskulder förlorades, drinkpinnar besudlades och Arvid försökte övertyga hela bussen om att Paul Scholes tillsammans med Darren Fletcher är de två mest kreativa och lysande fotbollspelarna som någonsin vandrat på denna planet. Ett antal öl sänktes av de med den rätta åldern, såklart, och det kan ha uppstått en och annan allsång under resans gång. Vi fick också uppleva att Ricky 'Sipp' och Arvid delar en egenhet; nämligen den att visa stjärten i tid och otid med oanade konsekvenser som följd för vissa...(Divra)....
Kvällen fortlöpte sedan i privat regi och festandet fortsatte på många fronter och med olika öden möttes. På det stora hela tror jag ALLA uppskattade dagen väldigt mycket och vi är alla skyldiga Pappa Jocke och Spelarrådet ett stort tack för allt de ordnat; TACK. Det är dagar som detta som utan tvekan kan vara skillnaden på vinst och förlust vissa dagar och matcher, det är jag övertygad om! Ett lag där man uppskattar varandra tror jag har en större benägenhet att springa 1km mer än vad man annars gjort.
Bilder från dagen finns att hitta på Brösarps IF's sida på Facebook, sedan letar ni upp albumet som heter "BIFs heldag i Landskrona/Malmö"
Det är ren glädje att vara BIF-are kan jag konstatera, vare sig man spelar, är tränare eller korsbandsskadad lagledare.
FORZA BRÖSARP/ #15

BIF-Brantevik

En kall, snöig och sanslöst blåsig Torsdag. Dags för match mot Brantevik, i vanlig ordning på försäsongen kan tilläggas. Inför matchen var det en aning tunn trupp och värre skulle det bli...
Vid ankomsten till Skillinge, där matchen spelades, var första intrycket "riktigt fint konstgräs" och det intrycket var kvar även efter matchen. Konstgräset ger verkligen bättre möjligheter till spel än gruset och det är hemskt tråkigt att tvingas stå bredvid när vi får dessa möjligheter på en försäsong...
Startelvan var som följer från höger,eller somden var tänkt iallafall....

Joel

Viktor - Robin - Nani - Ermin
Refki - Ricky - Christoffer.H - Slarvid
Adebayor - Macki
Fredrik Eriksson
Stoffe Johansson
Monty och Jens anlände precis innan matchstart och hoppade in ganska tidigt efter uppvärmning. På uppvärmingen råkade vi tyvärr ut för ännu en skada då Nani i ett enkelt moment landar illa och knät tar smällen. Nani själv beskrev det själv som "Såg ni Chelsea-FCK igår?? Exakt som han i FCK som skadade sig var det, exakt så!" Diagnosen är inte fastställd, det känns dock inte omöjligt att det kan vara av en allvarligare sort, det sista vi behöver!
Istället för Nani gjorde Johansson sig klar för att spela mittback och första skadan var ett faktum redan innan matchstart... Jag hjälpte Nani ut i omklädningsrummet och missade därför en stor del av första halvlek men när jag väl kommer ut igen ser jag att Slarvid och Robin sitter på bänken pga. problem med baksida lår som gör det omöjligt att spela och Refki har fått kliva av pga. en smäll mot foten som höll honom från spel. På en uppvärmning+halvlek har vi alltså fyra skador som håller spelare från spel - katastrof!!! En positiv nyhet på skadefronten är iallafall att Kapten Krantz operation gick felfritt och han rapporterar via sin Facebooksida att läkaren hade gett utlåtandet "Det kunde inte gått bättre". Givetvis positivt - lagets kapten vill man inte spela utan!
Matchen i sig slutade 1-0 efter mål av Brantevik som jag missade (var i omklädningsrummet). Brantevik hade utan tvekan mest boll och var det spelförande laget. Vi hade stora stora problem med att hålla fast bollen inom laget och gav bort den alldeles för enkelt hela matchen  igenom. Ett genomgående problem var det faktum att istället för att släppa bollen var det alldeles för många spelare som sprang med den tills den var tappad och anfallaen blev sällan längre än 10-20 sekunder emellanåt. Detta blev bättre efterhand och det är inte långt borta från att få polletten att falla ner känns det som.
Dagens lirare är utan tvekan Joel Hallgren som stod för flertal frilägesräddningar och framför allt en helt sanslös dubbelräddning där han först räddar ett friläge med en fotparad och sedan hinner hela vägen ut till stolpen för att LIMMA returen från 4 meters avstånd - helt fantastisk räddning och en rakt igenom bra insats av Hitte-Joel!
Redan imorgon är det match mot Landskrona BOIS U-lag med efterföljande aktiviteter såsom MFF-HIF på den underbara Stadion i Malmö. Därefter är det gemensam middag på O'Learys, kanske en Guinness eller två och sedan kan ett litet party möjligtvis finnas på tapeten! Ricky Sipp ska enligt rykten ha tagit på sig ansvaret för att få alla i partystämning och han har lovat att bjuda laget runt om han gör mål framför ögonen på Henrik Larsson!
/ #15

Brösarps IF vs. IFK Ystad

Den 5 mars spelade vi mot IFK Ystad på konstgräsplanen i Ystad. Även förra helgens match mot Tomelilla utspelade sig där men pga. jobb var jag inte närvarande och stiftade därför för första gången bekantskap med konstgräset där denna dag.
När jag gick till samlingen vid 13-tiden kändes det verkligen som att våren var på ingång: solen lös, vinden var lätt svalkande och vinterjackan var förbytt till en tunnare version. Det var en fantastisk dag att spela försäsongsfotboll på helt enkelt!
Matchen började 14.45, om jag minns rätt, och startelvan var följande från höger:

Joel
Jocke Nilsson - Nani - Snej - Ermin
Christoffer Håkansson - Ricky Sipp - Flaxi - Slarvid
Mackii Adebayor
Stoffe Johansson
Oskar Åberg
Refki
Faruk
Fredrik Eriksson
Matchen i sig var tyvärr riktigt dålig från båda sidor, det var mycket hawaii och bristen på ordnat spel var tydlig, trots det mycket fina underlaget. Några chanser skapades här och där men det stod i halvlek 0-0.
I andra halvlek gjordes byten, Stoffe Johansson bytte av jocke på högerbacken och Håkansson bytte med Fredrik Eriksson, även oskar, refki och faruk kom så småningom in på plan.
Fredrik Eriksson hade dock inte varit på plan särskilt länge när han i en närkamp varnades och i diskussion med domaren (vad som sades hörde jag ej) fick han sitt andra gula och hans tid på planen var över innan det ens börjat. Tungt för oss, men det såg stundtals bättre ut med en man mindre. Utvisningen i sig kändes onödig och det kände nog alla, inklusive Fredrik själv. Bättre något sånt händer nu än i serien - det är nu misstagen "ska" komma!
Matchen slutar med Brösarpsvinst, 1-0, efter mål av Nani på en frispark där han tofflar in bollen helt naken framför mål.
Joel Hallgren tar priset som matchen spelare - utan honom kunde resultatet nog slutat i en förlust! Han var fenomenal med en handfull frilägesräddningar och stabilt spel rakt igenom - han passade t.o.m. på att bjuda på en härlig fint utanför straffområdet!
Det är många matcher framöver så det gäller att de träningarna som är kvar utnyttjas och att spelet kan höja sig inför seriestarten, vilket det säkerligen kommer att göra också. Truppen är hård skade- och sjukdomsdrabbad och det återspeglar sig.
Forza Grönt!
/#15               

RSS 2.0