Robin N, Tobias A, Jesper J, Jens L

Roger O, Martin J, Daniel B, Tobias L

Fredrik J, Christian I

Bänken: Oscar Å, Oscar L, Tobias O, Viktor B

Då har omgång nummer tre spelats och tyvärr blev det en tung förlust på Fredagskvällen. Jag har svårt att riktigt sammanfatta matchen efteråt då det känns verkligen bittert att vi förlorar. Idag så felar vi på sista tredjedelen där vi inte riktigt får till det ännu och det straffar oss hårt i längden. Vi visste om att motståndarna var stora och starka i det fysiska spelet och det mynnade ut i en tuff drabbning med många tuffa närkamper. Jag trodde mycket på att vi skulle kunna utnyttja vårt egna passningsspel mer för att oroa Vittskövle men tyvärr så var det alldeles för dåligt denna dag.

Vi skapar inte så många målchanser men dem vi skapar är riktigt giftiga. Tyvärr så är vi inte riktigt där när det kommer till skärpa i avsluten. Någonstans så vinner man fotbollsmatcher genom att göra mål och man blir lätt sårbar när man inte avgör matcherna när tillfällena dyker upp. Jag är helt övertygad över att när det lossnar så kommer det att lossna rejält och då kommer det bli riktigt bra. Nästa match är mot Charlo och spelas nu på Lördag klockan 15:00.

1-1

Nu får vi titta oss själva i spegeln och lägga i en växel till. Det kommer att lossna, jag är övertygad om det. Ta er ut till Charlo på Lördag och stötta oss, vi behöver er i alla matcher nu. Då är det dags för revansch. Vi ses då.

Ersättare: Oscar L, Robin N, Christian I, Fredrik L,

Då har omgång nummer två spelats och det mynnade ut i ännu en oavgjord match för oss. Slutresultatet kunde skrivas till 0-0 efter 90 minuter ute på Sjöbo IP’s konstgräs. Båda lagen inleder försiktigt men efter en 10minuters spel så har matchen öppnat sig och det var mycket ställningskrig. Vi visste om att Lövestad hade en duktig forward längst fram och han oroade vår backlinje under ett par tillfällen i framförallt första halvlek. Första halvleken idag är vi inte alls nöjda med. Vi pratar igenom det i halvlek att vi behöver få upp passningsspelet och få upp farten i våra löpningar och det skulle bli bättre i andra halvlek.

I tid med att deras offensiva spelare mattades rejält i andra halvlek så skapar vi ett tryck på Lövestad och vi bör verkligen se över våra avslut i vissa lägen, bland annat har undertecknad två klara målchanser som bara måste sitta. Vi skapar en hel del chanser i andra halvlek men vi är inte riktigt skärpta i avsluten och tar några felbeslut i sista tredjedelen. Närmast mål är Fredrik J när han på ett vackert inlägg sätter pannan till och bollen touchar insidan på stolpen och dansar sedan vidare längs mållinjen. Men idag ville inte bollen in. Det är alltid farligt när det står 0-0 för även om vi skapar tryck så blir det farligt direkt när Lövestad ställer om och de gör det bra. På slutet blir det lite nervigt när Lövestad får ett par farliga frisparkar och några hörnor på rad, men vi känns stabila när dessa situationerna uppstår och vi reder ut det och matchen är slut. På något sätt så känns det bittert att vi bara åker ifrån Sjöbo med en poäng sett till de klara målchanser som vi skapar men vi får se det positivt att vi inte förlorar och dessa poängen kan bli värdefulla i slutet på serien.

Dagens positiva:

• Att vi inte förlorar och att defensiven känns stabil. På 180 minuter så har vi inte släppt in ett spelmål ännu och vi är obesegrade hittills. Det ger oss självförtroende att vi hittils är obesegrade.

Nu laddar vi batterierna och tränar på i veckan för på Fredag väntar ännu en tuff match då Vittskövle kommer på besök, som kryssade mot Liga 06 igår. (1-1) Avspark för matchen är 18:30. Vi ses då vänner..

/ TA

Inför Lövestad IF - Brösarp IF 20/4

Då var det dags för omgång nummer två i Division 5 Skåne Sydöstra. Denna gången väntar Lövestad på konstgräset i Sjöbo. Förra omgången så ställdes Lövestad mot Liga 06 och matchen slutade 4-2 till Liga. Matchens utropstecken får vara att Liga spelade med en man mindre i stort sett hela matchen och ändå klarade av att vinna matchen med 4-2.

I halvlek stog det dock bara 2-1 till Liga och våra motståndare var länge med i matchen.  Morgondagens match kan vi vänta oss ett hårt arbetande Lövestad som kommer att göra allt dem kan för att plocka säsongens första poäng. Kollektivet får ses som Lövestads styrka där laget jobbar hårt för varandra och att man har en duktig målvakt. Men vi är stärkta efter en bra träningsvecka och skall ha med oss tre poäng hem när matchen blåses av imorgon..

1 - 1

Ställ väckarklockorna imorgon och gå upp tidigt för att ta er ut till Sjöbo konstgräs så ses vi där. Avspark är 11:00. Tre poäng skall vi ha med oss hem.. Vi ses!

/ TA

Brösarps IF - Blentarps BK

Då var säsongen äntligen igång. Förutsättningarna kunde inte bli bättre med en temperatur på 15 grader i solen när klockan slog 15:00. Slängde några ord med vår kära kassör Pontus Carlberg som nämnde något om 130 betalande åskådare. Fantastiskt! En sak kunde varit där dock varit som saknades idag och det var gräset, men vad gör man när vi i vanlig ordning fått bevittna ännu en "varga" vinter som slitit på våra planer. Dagens match spelades på grus.

Brösarps startelva:

Eddie

Tobias M, Martin J, Daniel B, Tobias L

Fredrik J

Viktor B

Ersättare: Tobias O, Christian I, Oscar L, Fredrik L, Oskar Å.

Vi inleder piggt första kvarten och skapar en del farligheter med bla en hörna och några chanser som vi vaskar fram ut vårat eget spel. V fåri utdelning när Fredrik Johansson gör en bra löpning och får en kanon boll från Martinsson i djupled och förvaltar chansen på bästa möjliga sätt, 1-0! Resultatet står sig halvleken ut. Sett över 90 minuter så har Blentarp mycket boll och är något bättre i spelet men vi skapar de riktigt farliga målchanserna. 10 minuter från slutet så får Blentarp en frispark precis utanför straffområdet som Fredrik Månsson förvaltar på bästa möjliga sätt och kvitterar till 1-1.

Christian Ivarsson blir inbytt och gör ett bra jobb som anfallare och tar många djupledslöpningar. Till slut resulterar "Ivars" löpvillighet i djupled i en 50 - 50 duell med Blentarps målvakt och Ivar är förbi och målvakten tacklar Christian och blir frilägesutvisad. Tyvärr lyckas vi inte riktigt skapa det "stora" trycket på slutet trots en man mer på banan och slutresultatet skrivs till 1-1. Vi skulle dock haft en solklar straff i slutminuterna då deras back tacklar och sätter dobbarna i Christians smalben. (Bildbevis finns..)

Men sådan är fotbollen. Premiär är premiär och det är lite nervösitet blandat med mycket kamp. Dagens underlag bjuder inte in till något finlir så det blir mycket vilja, slit och kamp. Vi viker inte ner oss och svarar för en bra match mot ett duktigt Blentarp. Viktigt att inte förlora i premiären och vi tar med oss det kollektiva arbetet från denna matchen. Där har vi en bra grund att bygga vidare på.

+ Eddie's står för en riktigt bra insats mellan stolparna.
+ Jesper och Jens spel i backlinjen.
+ Martin och Brocks uppoffrande spel på det centrala mittfältet, hade bra koll på Fredrik Månsson över hela matchen.

Nästa match spelas på Lördag då vi möter Lövestad på Sjöbo konstgräs. Ses då..

/ TA

Seriepremiär, Brösarps IF - Blentarps BK

Så då var det äntligen dags.. SERIEPREMIÄR! Jag trodde att nervositeten skulle börja släppa lite med åren, men det är precis tvärtom. Man har alltid en speciell känsla när det vankas seriepremiär i kroppen. I årets premiär väntar ett tufft motstånd mot Blentarps BK med den spelande tränaren Fredrik Månsson i spetsen. Fredrik som mest är känd från sin tid i Brantevik / Rörum eller som dem nu kallar sig Österlens FF. Blentarp gjorde en stark säsong ifjor och slutade på en 6:e plats ifjor i en rekordjämn serie.

Med en väderprogrnos på 11 grader och förhoppningsvis en fin vårdag imorgon så hoppas vi spelare och ledare på en härlig dag ute på Utsikten och tre pinnar. Premiär är premiär och det känns lite som årets höjdpunkt efter allt slit på försäsongen. Slut nu upp, kom och stötta oss.. Nu jävlar kör vi. Vi är på väg..

Brösarps IF i Turkiet 2013. Kom och stötta oss imorgon.. 15:00 är det avspark!