Liga 06 - Brösarp IF, 1-1

Det duggar tätt mellan matcherna just nu. Match i Måndags i YA cupen och en svår seriematch nere i Löderup på Onsdagskvällen. Efter Måndagens nederlag i cupen mot IFK Simrishamn fanns det mycket revanschlusta i laget och det skulle spegla sig in i denna matchen. Första halvlek är nog bland det bästa vi presterat i år och det kändes som vi spelade ut Liga 06 under första 45. Vårt 0-1 mål kommer välförtjänt genom Tobias Martinsson som får en djupledsboll som han på ett mycket fint sätt plockar ner och omsätter i en fin volley över målvakten. Ett tekniknummer av Martinsson och 0-1 till BIF!

Efter vårt ledningsmål så kommer deras kvittering nästan från ingenting känns det som. Vi är lite passiva i presspelet och deras yttermittfältare slår in en boll som är menat som inlägg och går över Eddie i kassen och rakt in i mål. Efter en bra första halvlek offensivt såsom defensivt går vi in i paus med 1-1. Känslan är trygghet och att vi har haft matchen såhär långt och spelat en positiv fotboll och vi borde kanske gjort något mål till.

Andra halvlek skulle spelet jämna ut sig med en liten fördel Liga 06. Vi ger ständigt löpvillige Don Magnusson lite för stora ytor att laborera med och det oroar oss ett par gånger. Och för att vara ärlig så hade det i slutskedet av matchen både kunnat sluta med hemmalags vinst så som bortalags vinst. Chanser finns på båda hållen, Liga 06 har en i slutet där man kommer runt på vänsterkanten och slår ett inlägg som går emellan Eddie och stolpen men som tur är så finns där ingen Liga spelare i närheten och bollen rullar bara förbi. Ivar har också en möjlighet i slutskedet att kröna en fin arbetsinsats i anfallet med ett mål men är lite osjälvisk och valde att spela bollen istället. Summan av kardemumman är att resultatet 1-1 någonstans får se som att rättvisa skipas denna kväll och vi tar med oss ett bra spel hem till Brösarp igen och en stark poäng.

Dagens positiva:

• Alla skall ha överbetyg idag, en bra insats kollektivt såsom individuellt. Ett extra plus skall ges till Christian Ivarsson som löpte över stora ytor matchen igenom och slet hårt.

1 - 0

Nu laddar vi batterierna inför en ny tuff drabbning på Lördag då Önneköp kommer till Utsikten. Samma insats som denna matchen så kommer vi ge dem en tuff kamp om poängen. Vi ses då..

/ TA

Brösarps IF vs Öja FF 0-2 , Fredag 24/5

Efter en härlig kämparseger mot Ystads IF FF väntade en tuff hemmamatch mot Öja på Utsikten. Inför matchen bubblade det mycket känslor kring detta mötet. Per-Ola Lindkvist skulle befinna sig på idrottsplatsen men den här gången i fel färg och tränare för ett helt annorlunda lag. Spelarna i BIF var ju såklart väldigt taggade på att vinna mot sin fd tränare och en hård kamp i 90 min skulle avgöra vem som skulle gå vinnande ur kampen.

Brösarps IF startade matchen med mycket vilja och stod upp bra i kampen om vem som skulle hålla taktpinnen. Öja försökte vinna bollinnehavet men verkade ha lite problem mot tyngden i hemmalaget. Öja fick utdelning genom ett skott utifrån som lyckades hitta in brevid stolpen, precis utom räckhåll för Eddie i målet. Ett mål som inte speglade Öjas normala försök att såga sig igenom Brösarps försvarslinje och kom lite överraskande innan halvlek.

Bänken: Oskar Å, Rasmus, Tobbe O, Ivar, Roger

I andra halvlek tar Öja över spelet mer och mer och får efter ett ihoptrasslat anfall in 0-2. Detta målet skulle visa sig vara spiken i kistan då hemmalaget inte orkade eller lyckades skapa ett tryck mot bortalaget för att finna en kvittering. Brösarps IF kämpar tappert hela matchen men lyckas egentligen aldrig riktigt hota Öja. Många på Utsikten hade gärna vandrat hem med ett leende på läpparna men idag var det Per-Ola och Öja FF som fick sista ordet.

Dagens positiva - Hjärta och kamp. Alla visade att man inte kommer till Utsikten och ställer ut skorna.
Dagens negetiva - Får vänta minst en vecka till på säsongens första hemmavinst.

/ FJ

Ystad IF - Brösarp IF, 18/5. 1-2

Back on the winning track. Lördagens match slutade med en 1-2 seger ute på Sandskogens Idrottsplats. En match som skulle visa sig ha två olika ansikten, första halvleken spelar vi bra och har bra flyt i vårt spel. Vi gör både 1-0 och 2-0 i första halvlek och känslan är att vi har bra kontroll på vad som händer. 2-0 står sig halvleken ut och vi pratar om i halvtid att vi skulle fortsätta bygga vidare på vår första halvlek och inte gå ut och försvara vår ledning.

Startelvan för dagen:

Eddie H

Eric.A, Tobias A, Jesper J, Jens L

Tobias M, Robin N, Viktor B, Tobias L

Fredrik J, Roger O

Bänken: Oskar Å, Oskar L, Tobias O, Arvid M, Rasmus N

Jag vill minnas att deras reducering kommer runt 70:e matchminuten och deras mål blir på något sätt en väckarklocka för oss att denna matchen inte är över och vi börjar kämpa och vi härdar till slut ut och vinner matchen mer än välförtjänt enligt mig.

Robert Folbrycht blir varnad i 45:e minuten och i den 78:e minuten får han sitt andra gula kort för dagen och vi känner väll att vi kan andas ut lite. Samtidigt så utnyttjar vi inte deras utvisning på bästa sätt utan blir lite mer försiktiga. Ju längre andra halvleken lider desto mer avvaktande blir vi. Andra halvlek idag är ingen halvlek som kommer gå till historien men vi tar hem tre nya poäng och åker ifrån Ystad med en seger. Viktigt..

1-0

Dagens positiva blir att framhäva Robin Nilsson och Viktor Borg’s insatser tillsammans på det centrala mittfältet. Magnus har under säsongen fått otacksamt laborera runt en hel del i laguppställningen och idag blev dessa två grabbar placerade på något udda positioner men löser det på ett väldigt bra sätt matchen igenom. Bra jobbat grabbar.

B-lags match imorgon (Måndag) då reservlaget tar emot Liga 06 på Utsikten. Kom och stötta grabbarna. Nästa match för A-laget är på Fredag då Öja FF kommer på besök. Ha det bra tills dess..

/ TA

Brösarps IF - Lunnarps BK, 0-3

Vilken kollaps och det är milt sagt. Lunnarp var bättre än oss på allting idag. Samtidigt känns det som att vi inte riktigt ger dem en ordentlig match och de får vinna ganska komfortabelt denna Onsdag kväll. En darrig inledning lade grunden till denna förlusten och matchen var avgjord efter en halvtimme då vi bjudit på två mål.

Att gå till halvtidsvila med ett 0-2 underläge på hemmaplan får inte ses som godkänt, för att vara ärlig så är det under all kritik och varje spelare bör se sig i spegeln och fråga sig om man själv är nöjd med sin insats.

Jag väljer att hålla mig till det kortare referatet denna gången och blicka framåt mot nästa match då Ystad IF står för motståndet. Ystad IF som tog sin första seger igår när man borta besegrade Liga 06 med 2-3. Jag må vara något barsk i mina val av ord ovan men det är vad jag känner just nu.

Charlo - Brösarps IF 5/4. 2-5

ÄNTLIGEN! På lördagseftermiddagen togs säsongens första seger ute på Charlottenlund’s IP. Motståndet stog Charlo för och det skulle vara en svängig match sett till mål. Vi pratade mycket innan matchen att vi skulle ta ut vår revanschlusta efter förra matchen och lägga energi på rätt saker. Det märktes direkt när domaren blåste igång att samtliga elva spelare hade anammat detta och våra första tjugo minuter är kanske de bästa i år. Vi hinner då rättvist göra 0-1 och har kontroll på vad som händer där ute. Olyckligtvis så direkt efter vi gjort mål så sätter Charlo upp en djupledsboll på vindsnabbe Mattias Andersson som omsätter passningen till 1-1. Vi replikerar genom Tobias Martinsson innan halvlek på en ”KANON” volley och 1-2 står sig halvleken ut.

Andra halvleken är nog inte fem minuter gammal när Charlo har ett farligt anfall och en riktigt otäck boll som tar i ribban och 2-2 är nära. Men istället så lyckas vi göra 1-3 men återigen så får Charlo något enkelt skjuta in reduceringen efter att vi inte hunnit upp i press. Men idag var bara en sådan dag då vi bara skulle vinna och 2-4 kommer förlösande och det känns sett till spelet rättvist. Vår offensiv var helt enkelt för bra idag och vi får avsluta målkalaset några minuter från slutet och 2-5 är ett faktum. Domaren blåser kort därefter av matchen och vi kan inkassera säsongens första tre poängare. UNDERBART..

OFFENSIVEN! Alla våra offensiva spelare skall det plussas extra för idag.

2 - 5

Tobias Martinsson (2 mål) och Fredrik Johansson (2 mål) var hänsynslösa i sina avslut idag. Grym effektivitet grabbar!

Nu är det några timmar kvar av denna vårfina Söndag att njuta av segerns sötma, sedan är det ny fokus imorgon då vi tränar inför Onsdagens drabbning mot serieledaren Lunnarps BK. Vi ses på Utsikten vänner..