Bänk: Oscar L, Oskar Å, Tobias O, Rasmus N.

En svår match på förhand och uppgiften skulle visa sig bli för svår för oss, LBK är ett bra lag men jag blev inte imponerad över deras insats mot oss på Lördagseftermiddagen.

Enligt min mening så gör vi dem väldigt bra och låter dem få styra spelet på tok för mycket och tyvärr visar vi dem alldeles för stor respekt. Hade vi inte underpresterat är jag övertygad om att vi hade kunnat hota dem på ett helt annat sätt än vad vi gjorde.

Ny match mot Ystad IF på Söndag klockan 15:00 på Utsikten.

/ TA

Brösarps IF - Charlo BK, 1-0. 16/8

Härligt Augustiväder och fredagsmatch på Utsikten. Kvällens motstånd stod Charlo för och vi visste redan på förhand att det skulle bli en tuff match mot tabelltrean. Vi slog Charlo i våras med 2-5 efter en riktig målkavalkad. Något anmärkningsvärt är att vi gjorde tre mål i luftrummet då.

Vi inleder matchen bra och pressar Charlos backlinje högt och det resulterar i ett par klara målchanser. Första tjugo minuterna är det vi som för taktpinnen och vi borde kanske göra något mål till. Vi har bra energi när vi anfaller och fyller på med mycket folk när vi når boxen. Första målet kommer efter cirka en kvart och det är Fredrik Johansson som serverar Christoffer Henningsson som gör 1-0.

Efter målet så faller vi tillbaka och skyddar vår ledning. Då trycker Charlo på och får ”rinna” igenom för enkelt ett par gånger men hemmalagets burväktare skulle komma att storspela under hela matchen. Vi går in i paus med en 1-0 ledning.

Dagens elva:

Eddie H

Robin N, Tobias A, Daniel B, Jens L

Tobias M, Arvid M, Christian I, Tobias L

Christoffer H, Fredrik Johansson

Bänk: Oscar L, Tobias O, Viktor B, Rasmus N

Andra halvlek visste vi att Charlo skulle inleda piggt och pressa oss högt. Man skall veta att Charlo har en riktig målskytt i Mattias Andersson som ständigt är på hugget i djupled och vill ha boll. Men jag tycker att som helhet idag så har vi skaplig koll på honom matchen igenom och vi känns trygga i defensiven. Ungefär i mitten av andra halvlek har Charlo en bra period till där vi verkligen är tillbakapressade. Men Eddie Helgesson gör i mina ögon sin bästa match för säsongen och räddar oss idag. Till slut klarar vi av att härda ut efter att Fredrik Johansson ”dödat” de sista minuterna nere vid hörnflaggan och tre poäng är hemma. UNDERBART!!!!!

Eddie skall ha överbetyg idag då han räddar oss vid några tillfällen. Men det som känns bäst är att vi gör en kollektiv stark insats och det skall vi verkligen ta med oss till kommande matcher. När vi kämpar och sliter är vi väldigt svårslagna. Bra jobbat BIF!! :-)

Nästa match spelas nu på Lördag borta mot serieledaren Lunnarps BK. Kom och stötta oss!

/ TA

Vittskövle IF - Brösarps IF, 2-0

Då har höstsäsongen dratt igång och det blev förlust på Möllekullen denna varma dag. Matchen är ingen höjdare från vår sida och jag skulle nog säga att vi gör säsongens sämsta match, ett riktigt bottennapp. Vi hade dåligt passningsspel och dålig kommunikation. Sedan kommer tyvärr målen till på två individuella misstag från bortalaget och det fäller avgörandet för matchen.

Dagens startelva:

Eddie H

Rasmus N, Robin N, Tobias A, Jens L

Viktor B, Christian I, Tobias L, Arvid M

Fredrik J, Wayne J

Bänken: Oscar L, Tobias O, Roger O, Fredrik L

Det är bara att repa mod till nästa match och komma igen. Jag tänker inte älta denna matchen och jag tycker det är bättre att bara gå vidare. Vi hade nog alla en dålig dag kändes det som. Vi har god chans till revansch redan på Fredag då Charlo kommer på besök. Med rätt mod kommer vi att ge Charlo en rejäl match om poängen. Forza BIF!