Önneköp - Brösarps IF, 4-1 21/9

Efter en bättre insats mot Liga 06 så kom i numera vanlig ordning ett riktigt bottennapp under lördagseftermiddagen. Spelmässigt står vi upp hyffsat med hemmalaget men vårt agerande i försvaret idag är inte acceptabelt. Repa mod nu och kom igen till Fredag då Skillinge skall få sota för denna insatsen.

Brösarps IF - Liga 06, 5-2. 15/9

Publiken på Utsikten fick bevittna en trevlig match på Söndagseftermiddagen när di gröne tog emot pågarna från Löderup. På förhand ett Liga 06 som kanske inte riktigt motsvarat de höga förväntningarna som ställdes på laget inför säsongen. Man har ett intressant lag med klasspelare som Don Magnusson i spetsen.

Första halvlek domineras av hemmalaget och vi hittar fina trianglar i vårt spel, vi har högt bolltempo och hittar fina kombinationer. I den 26:e minuten tar FJ en löpning och får en i mina ögon sätt overklig passning signerad Tobbe Olsson som Fredrik plockar ner och omsätter säkert till 1-0. Det andra målet kommer till på en lite tilltrasslad situation där Martinsson vaket håller sig framme på en målvaktsretur och dunkar in 2-0. Fullt rättvist om man ser till 1:a halvlek. Tyvärr så bjuder vi in Liga 06 i matchen igen då undertecknad gör ett misstag och Don Magnusson får fri bana att sätta in reduceringen precis innan halvtid.

Dagens startelva:

Eddie H

Robin N, Tobias A, Daniel B, Jens L

Tobias M, Arvid M, Tobias O, Tobias L

Bänk: Christian I, Rasmus N, Oscar L, Oskar Å, Martin J

Liga spelar helt klart upp sig i andra halvlek och ställer fler frågor till hemmalagets försvar. Kvitteringen kommer på ett inlägg som sparkas i egen bur med 10 minuter kvar av matchen. 2-2 i 80:e minuten och i det läget vi befinner oss i just nu så kändes det väldigt tungt just då. MEN..

Ett par minuter efter kvitteringen så blir FJ nersparkad i straffområdet och Robin är kylan själv när han sätter 3-2 rakt i målet från straffpunkten. 85:e minuten får vi hörna och FJ är återigen påpassligt framme och möter bollen med pannan och 4-2 är att notera. Skönt med lite andrum. I matchens sista spark så kommer Christian i ett friläge när Liga står högt med laget och kan enkelt rulla in slutresultatet till 5-2.

Måste passa på och hylla vår lagkapten Fredrik Johansson som sätter två mål själv och ordnar en straff, han visade vägen idag och det känns bra inför slutspurten. Dock så skall HELA laget ha beröm för dagens insats, bra spelat grabbar! Det ända som kändes lite är att vi kanske kunde gjort några baljor till, men vad gör det när man vinner med 5-2..

En väldigt skön trepoängare är hemma och nu väntar en riktigt tuff match borta mot Önneköp i nästa omgång. Vi ses där!!

/ TA

Öja FF - Brösarps IF 4-2, 7/9

Idag fanns viljan och vi skulle sälja oss dyrt ute på Björkvallen. Öja FF börjar matchen i ett högt tempo och vi har det väldigt svettigt och får inte låna bollen mycket i första halvlek. Hemmalaget spelar ett rörligt anfallsspel och det är bud på ledningsmål ett par gånger under de första 45 minuterna. Men vi lyckas att ta ledningen efter ett vackert anfall genom Fredrik Johansson som ”tåar” in ledningsmålet. Två minuter efter vårt ledningsmål så kommer kvitteringen till 1-1 och Öja lyckas även sätta 2-1 precis innan halvlek. Fullt rättvist enligt mig.

Andra halvlek så tar vi tag i taktpinnen och spelar bra och skapar farligheter i nästan varje anfall. Kvitteringen kommer när vi får en frispark och Brock slår ett inlägg som hemmalagets målvakt missbedömer totalt och bollen går rakt in i mål. 2-2 står sig till den 79:e minuten och efter en tilltrasslad situation får Amir Suhodolli alldeles för enkelt knoppa in 3-2 till hemmalaget. Spiken i kistan kommer i den 87:e minuten då domaren pekar på straffpunkten och straffen är odiskutabel och vi får även en utvisning. 4-2. Jag tycker att ett X hade varit rättvist idag men det kan kvitta nu och vi får bevittna ännu en tung förlust..

Eddie H

Tobias L, Arvid M, Tobias O, Oskar Å

Fredrik J, Viktor B

Avbytare: Roger O, Rickard S, Rasmus N, Carl L

Nästa match spelas på Söndag den 15/9 klockan 15:00. Ses då.

/ TA

Brösarps IF - Ystads IF, 2-3. 1/9

Medioker insats och ingen vilja. På Söndagen inkasserade BIF sin andra raka förlust. Efter en ny insats som faktiskt för att vara ärlig är helt jävla oacceptabel så krävs det en stor skärpning bland oss spelare om vi skall kunna klara detta här. I första halvlek saknades det mesta, ingen vilja, inget spel, ingen glöd. I andra halvleken spelar vi upp oss och vi gör en okej halvlek på sin höjd men det räcker inte.