Hanaskog - Brösarps IF, 4-0

Hejsan fotbollsvänner. Då har det spelats träningsmatch igen och denna gången stog Hanaskog för motståndet. Matchen spelades uppe på Kristianstad BOIS grusplan denna soliga lördag. Hanaskog som spelat i femman ifjor lyckades kvala sig upp till division fyra genom att slå Öja FF i kvalet och knipa platsen till avancemang. Detta var en träningsmatch som vi visste skulle bli väldigt tuff och svårspelad. Hanaskog är ett bra lag och det fick vi känna på i dagens drabbning.

Sett över 90 minuter så finns där absolut intentioner i vårat spel och vi är stundtals bra med i matchen när man kollar till spelet. Det som fäller oss idag och har även gjorde mot Liga 06 är de alldeles för enkla bolltappen när vi är på väg upp i anfall. Om vi kollar till Hanaskogs mål idag så är det tyvärr alldeles för enkla bolltapp som fäller avgörandet för matchen. Vi tappar bollen lite för enkelt när vi är på väg upp med laget och Hanaskog är aggresiva och ställer om blixtsnabbt från försvar till anfall och det resulterar i för enkla mål. Vi hinner inte flytta hem med laget medans Hanaskog gör det bra och är kliniska i sina avslut. Man skall dock lägga lite vikt på att det är bra att få sådana här träningsmatcher där motståndet är bättre och det blir lite tuffare. Vi fick lära oss en lektion idag och det kan vara bra med lite tuffare motstånd i träningsmatcherna. Det är bara att ta nya tag och nästa träningsmatch spelas på Utsikten på onsdag mot Kiviks AIF. (Blir det gräs Örjan?!?)

Dagens positiva:

+ Tobias Olsson gjorde efter två års skadehelvete comeback på fotbollsplanen. Fantastiskt roligt att du är tillbaka.
+ Eddie's insats i kassen. Gjorde ett par riktigt svettiga räddningar idag.
+ Tobias Lindholm's insats på vänsterkanten. Vilken slitvarg vi har i vårt lag.. Vill alltid ha bollen, tar alltid löpningar och sliter för laget.

Tobbe Olsson står redo för comeback, underbart..

Uppvärmning..

PS: Snackade precis med syrran som är med Kivik / Sankt Olofs damlag på träningsläger nere i Turkiet. Idag hade dem 25 grader varmt och helt vindstilla. Snart är det vår tur..

Ses på Onsdag!

/ TA

Fjälkinge IF - Brösarps IF

Hejsan alla fotbollsvänner. Hård vind och tuffa tag hör till en försäsong och man kan säga att gårdagens match mot Fjälkinge hade båda ingredienserna.

Startelvan:

Eddie

Roger O, Tobias A, Christian I, Jens L

Hampus L, Jesper J, Daniel B, Tobias L

Fredrik Johansson, Viktor B

Ersättare: Stoffe J, Oskar Å, Fredrik L

Matchen var väldigt svårspelad i de första 45 minuterna då vinden var brutal denna dag. När vi spelade så blåste det så pass mycket så det var svårt att höra vad man skrek till varandra ute på planen. Första halvleken så får vi motvind och Fjälkinge tar också snabbt tag i taktpinnen och trillar fin fotboll. Det syns direkt att de tränar på konstgräs till vardags och behärskar underlaget lite bättre än oss. Vi gör ändå en bra 1:a halvlek med tanke på förutsättningarna, vi står upp som ett lag och krigar tillsammans trots att vinden var grym och att vi inte riktigt fick tag i bollen. Fjälkinge tar ledningen efter cirka 20 minuter spelade och 1-0 står sig halvleken ut.

När den andra halvleken tar vid så gör tränare Knast lite rokader i laget som skulle visa sig vara gynsamma. Han flyttar upp Christian Ivarsson i anfallet och tar in Stoffe som mittback. I halvlek snackade vi mycket om att behålla lugnet nu när vi skulle ha vinden på vår sida och hålla bollen längs marken. Vi märker direkt att vädret spelade roll idag och att vi får bättre tryck på Fjälkinge i andra och vi har en hel del fina kombinationsspel och bra anfall. Ivarsson gick upp i anfallet och gjorde 1-1. Snabbt efter så gör Fjälkinge väldigt billigt 2-1 efter att vi inte fått bort bollen i straffområdet. Skönt är det dock att Christian inte bestämt sig för att stanna vid ett mål. "Ivar" sätter även 2-2 och det blir även slutresultatet denna dag. Svårt att bedömma det fotbollsmässiga i första halvlek men i andra så får vi mer tydliga situationer i vårt spel och det ser helt okej ut. Det finns mer att förbättra men samtidigt så är det bara andra träningsmatchen.

+ Målskyttet som fungerar bra. Borg gjorde 2 mål förra matchen och denna match gjorde Christian 2. Härligt!

+ LAGMORALEN. Vi stog upp på ett väldigt bra sätt i 1:a halvlek när motvinden gjorde det svårt för oss.

En klassisk bild på ett försäsongsknä. Bilden kan symboliseras med 1:a halvlek idag.

Träningarna kommande veckan: Tisdag i Tomelilla och Torsdag i Brösarp. Nästa helg väntar Liga 06 i säsongens tredje träningsmatch. Vi ses då vänner!

/ TA

Skillinge IF - Brösarps IF

Årets första träningsmatch är avklarad. Den spelades nere vid kusten i Skillinge på konstgräs. Skönt att matchandet är igång och att det blev seger i vår första träningsmatch för säsongen.

Startelvan:

Eddie

Oskar Å, Robin N, Tobias A, Jens L

Roger O, Daniel B, Martin J, Tobias M

Borg, Fredrik J.

Ersättare: Rickard S, Hampus L, Fredrik L,

Matchen var som sagt vår första match för säsongen och det syntes. Ibland sitter inte passningarna som de normalt gör och ibland behöver vi kommunicera bättre i vissa situationer. Sett över 90 minuter så skapar Skillinge inte speciellt många direkt farliga målchanser. Efter cirka 20 minuter så får Jens en smäll på sitt knä och vi blir tvungna att göra ett tidigt byte där Rickard kommer in och gör det bra.

Det verkar inte vara något fel på knäet efter matchen, skönt! Det som jag personligen skulle vilja plocka fram som dagens ljusglimt är Fredrik Johanssons och Viktors sammarbete som verkligen glimtar till i vissa situationer. Bland annat på första målet där Fredrik skarvar bollen i djupled till Viktor som kan dra till direkt och bollen seglar in via stolpen. Annars är det inte speciellt mycket att säga om matchen, det såg helt okej ut sett över att vara första matchen men samtidigt kan mycket bli bättre.