Liga 06 - Brösarp IF, 1-1

Det duggar tätt mellan matcherna just nu. Match i Måndags i YA cupen och en svår seriematch nere i Löderup på Onsdagskvällen. Efter Måndagens nederlag i cupen mot IFK Simrishamn fanns det mycket revanschlusta i laget och det skulle spegla sig in i denna matchen. Första halvlek är nog bland det bästa vi presterat i år och det kändes som vi spelade ut Liga 06 under första 45. Vårt 0-1 mål kommer välförtjänt genom Tobias Martinsson som får en djupledsboll som han på ett mycket fint sätt plockar ner och omsätter i en fin volley över målvakten. Ett tekniknummer av Martinsson och 0-1 till BIF!

Efter vårt ledningsmål så kommer deras kvittering nästan från ingenting känns det som. Vi är lite passiva i presspelet och deras yttermittfältare slår in en boll som är menat som inlägg och går över Eddie i kassen och rakt in i mål. Efter en bra första halvlek offensivt såsom defensivt går vi in i paus med 1-1. Känslan är trygghet och att vi har haft matchen såhär långt och spelat en positiv fotboll och vi borde kanske gjort något mål till.

Andra halvlek skulle spelet jämna ut sig med en liten fördel Liga 06. Vi ger ständigt löpvillige Don Magnusson lite för stora ytor att laborera med och det oroar oss ett par gånger. Och för att vara ärlig så hade det i slutskedet av matchen både kunnat sluta med hemmalags vinst så som bortalags vinst. Chanser finns på båda hållen, Liga 06 har en i slutet där man kommer runt på vänsterkanten och slår ett inlägg som går emellan Eddie och stolpen men som tur är så finns där ingen Liga spelare i närheten och bollen rullar bara förbi. Ivar har också en möjlighet i slutskedet att kröna en fin arbetsinsats i anfallet med ett mål men är lite osjälvisk och valde att spela bollen istället. Summan av kardemumman är att resultatet 1-1 någonstans får se som att rättvisa skipas denna kväll och vi tar med oss ett bra spel hem till Brösarp igen och en stark poäng.

Dagens positiva:

• Alla skall ha överbetyg idag, en bra insats kollektivt såsom individuellt. Ett extra plus skall ges till Christian Ivarsson som löpte över stora ytor matchen igenom och slet hårt.

1 - 0

Nu laddar vi batterierna inför en ny tuff drabbning på Lördag då Önneköp kommer till Utsikten. Samma insats som denna matchen så kommer vi ge dem en tuff kamp om poängen. Vi ses då..