Ystad IF - Brösarp IF, 18/5. 1-2

Back on the winning track. Lördagens match slutade med en 1-2 seger ute på Sandskogens Idrottsplats. En match som skulle visa sig ha två olika ansikten, första halvleken spelar vi bra och har bra flyt i vårt spel. Vi gör både 1-0 och 2-0 i första halvlek och känslan är att vi har bra kontroll på vad som händer. 2-0 står sig halvleken ut och vi pratar om i halvtid att vi skulle fortsätta bygga vidare på vår första halvlek och inte gå ut och försvara vår ledning.

Startelvan för dagen:

Eddie H

Eric.A, Tobias A, Jesper J, Jens L

Tobias M, Robin N, Viktor B, Tobias L

Fredrik J, Roger O

Bänken: Oskar Å, Oskar L, Tobias O, Arvid M, Rasmus N

Jag vill minnas att deras reducering kommer runt 70:e matchminuten och deras mål blir på något sätt en väckarklocka för oss att denna matchen inte är över och vi börjar kämpa och vi härdar till slut ut och vinner matchen mer än välförtjänt enligt mig.

Robert Folbrycht blir varnad i 45:e minuten och i den 78:e minuten får han sitt andra gula kort för dagen och vi känner väll att vi kan andas ut lite. Samtidigt så utnyttjar vi inte deras utvisning på bästa sätt utan blir lite mer försiktiga. Ju längre andra halvleken lider desto mer avvaktande blir vi. Andra halvlek idag är ingen halvlek som kommer gå till historien men vi tar hem tre nya poäng och åker ifrån Ystad med en seger. Viktigt..

1-0

Dagens positiva blir att framhäva Robin Nilsson och Viktor Borg’s insatser tillsammans på det centrala mittfältet. Magnus har under säsongen fått otacksamt laborera runt en hel del i laguppställningen och idag blev dessa två grabbar placerade på något udda positioner men löser det på ett väldigt bra sätt matchen igenom. Bra jobbat grabbar.

B-lags match imorgon (Måndag) då reservlaget tar emot Liga 06 på Utsikten. Kom och stötta grabbarna. Nästa match för A-laget är på Fredag då Öja FF kommer på besök. Ha det bra tills dess..