Blentarp BK vs Brösarp IF, 2-3

Äntligen fick vi inkassera en ny tre poängare och vi kunde alla fira midsommar med glada miner. På Torsdagen mötte vi Blentarp på bortaplan och vi visste om att detta skulle bli en riktig jobbig match att spela mot ett bra lag. Men från start visade vi att vi kan slå vilket lag som helst i serien och vi spelade ut Blentarp, och 0-1 kommer rättvist. Efter vårt ledningsmål så blir vi passiva, går inte in i duellerna och vi tappar vårt spel. Blentarp får trilla mycket boll och kvitteringen kommer som ett brev på posten.

Startelvan:

Eddie H

Robin N, Tobias A, Daniel B, Jens L

Viktor B, Christian I, Eric A, Tobias M

Fredrik J, Christoffer H

Bänken: Rasmus N, Oskar Å, Arvid M, Oscar L,

Vi skulle dock repa oss efter deras kvittering och i den 45:e minuten så kvitterar vi genom Fredrik Johansson. Otroligt viktigt innan pausvilan att vi får ha en ledning med oss in i halvlek. Spelet blir jämnare i andra halvlek men jag tycker att vi har de farligaste chanserna medan Blentarp äger bollen. I den 87:e minuten sätter Fredrik Johansson sitt andra mål för dagen och utökar vår ledning till 1-3 efter att han kämpat in bollen i mål ala Petter Hansson mot Grekland 2008 i EM.

Blentarp skulle reducera ännu en gång i 92:a minuten men domaren blåser av direkt efter avspark och segern var aldrig riktigt hotad. Med denna segern måste jag säga att vår negativa trend kan vara förbi, vi visar att vi verkligen kan slå samtliga lag i serien. En stark laginsats och Brösarps vilja samt bra spel var ingredienserna till denna seger.

Dagens positiva:

Det kollektiva lagarbetet och anfallsspelet. Alla skall ha beröm idag för sina insatser, men jag vill ändå plussa något extra för våra anfallare Fredrik Johansson och Christoffer Henningsson som verkligen hittade varandra matchen igenom. ”Henning” löpte över stora ytor och FJ var klinisk i avsluten. Bra jobbat boys..

Nu väntar ännu en viktig match hemma mot Lövestad på Fredag, det är VERKLIGEN dags att börja vinna på hemmaplan också. Nu laddar vi om batterierna och sen är det bara att gå ut och släppa på bromsen och bara köra på Fredag.. Må gott tills dess!